Minecraft manifesto

Sziasztok! Semmit nem tudtam erről a játékról, de egy haverom annyira lelkendezett, hogy mennyi napot játszott vele, hogy nekem is ki kellett próbálnom, különösen azért, mert hasonló az ízlésünk, ami a játékokat illeti. Anélkül, hogy belenéztem volna, mi van benne, megvettem a játékot. A következőkben bemutatom azt, hogy hogyan merültem el ebben az őrületben. Tehát.

A játék első indítása után úgy éreztem, hogy 8 bites képregény vadonjába ragadt ősember vagyok. Lassan körbejártam az indulási helyem körüli részeket és megtanultam irányítani a játékot. Az inventory-ban semmi nem volt és kb úgy nézett ki a grafika, mint Sly Stallone és a Companion Cube keresztsége.

Oké, mit kell itt csinálni? Láttam egy csirkét a messzeségben, meg néhány birkát és tehenet, de egy embert sem. Elkezdtem ütni a csirkét, de gyorsan beleuntam abba, hogy csak ütöm puszta kézzel és a többi csirke még véletlenül sem támad rám úgy, mint a Zeldában. Meguntam a dolgot és, miután még belevertem egy arra járó tehénbe is, úgy döntöttem, hogy keresek egy várost.

Találtam egy nagy hegyet, felmásztam a tetejére, de amennyire meg tudtam állapítani, semmi város nem volt a közelben. Esteledett, arra gondoltam, hogy ez milyen frankó, de ekkorra már elképzelhetetlennek tűnt sok időt eltölteni ebben az unalmas világban. Egyébként is mi az értelme egy inventory rendszernek benne levő dolgok nélkül?

Sóhajtottam és úgy döntöttem, hogy mielőtt feladnám, még körbenézek egy kicsit. Talán találok egy barlangot, ahol valami fater ad nekem egy valami kardot, vagy megmutatja, hogyan kell megölnöm valamit. Egyszer csak a sötétben megpillantottam egy felém közeledő, négylábú, zöld lényt valami elbaszott beteg kifejezéssel az arcán. Óvatosan figyeltem a távolból, de nem láttam nála semmi fegyvert, fogai sem voltak, talán valami bugos zsiráf lehet, vagy ilyesmi. Odamentem hozzá, hogy jól beleütök.

Innentől aztán elneveztem ezeket a csöndes, alattomosan támadó seggfejeket “Al-kaidásoknak”. Büdös mutáns zsiráf, talpától tetejéig zöld bombába öltöztetve, basszák meg. Innentől aztán paráztam. Honnan a tökömből jön ez a sok pók, meg zombi?! Rohantam, ahogy csak tudtam, be egy tó közepéig, gondoltam a pókok csak nem tudnak úszni, de egy 8 bazmeg bites RÉMÁLOMBAN PERSZE HOGY TUDNAK. Nem kevés időt töltöttem innentől kezdve rohangálással, hiszen első kézből tudom, hogy pókot és zombit puszta kézzel ütni rohadtul nem csinál bazmeg SEMMIT.

Felnőtt emberként kiabáltam bármikor egy zöld vacak előbújt a földből, 20 vagy mennyi zombie és pók üldözött, ja, és említettem a csontvázakat?! Nem csak tetves csontvázak, de csontvázak láthatatlan íjakkal bazmeg, akik imádják kilyuggatni az arcomat bazmeg.

Olyan hét elhalálozás és mindenféle felülkerekedési, vagy XP gyűjtési taktika után, hagytam az egészet a francba és addig rohantam, míg fel nem jött a nap, mikor is lángra kaptak a szörnyek. Újra előbukkantak a tehenek, tyúkok, meg birkák, az éjszaka csúfságai meg kegyetlen halált haltak. Ribancok.

Tehát: az éjszaka rosszság. Vettem.

Valamit mégis észrevettem. Van egy “crafting” ablak a játékban, és valami furcsa ok folytán néhány homokkocka a zsebemben. Valószínűleg a harc közben vehettem fel, miközben 40 pók által körülvéve harcoltam bazmeg az életemért és ütöttem mindent magam körül.

Visszamentem a partra és észrevettem, hogy szét lehet ütni a homokot, amit fel lehet venni. A következő 10 percben annyi homokot gyűjtöttem, amennyit csak lehetett. A követ nem tudtam szétütni, tehát arra gondoltam, hogy a homokból kell valamit gyártanom. Minden módon próbálkoztam, hogyan tudok a homokból gyártani valamit, de semmi bazmeg. Az összes, amit tudok csinálni, hogy a homokból építkezek kedvemre.

Egy darabig még keresgéltem barlangokat, de elkezdett megint sötétedni, úgyhogy hagytam a picsába az egészet, és homokból magam köré építettem néhány falat (a fejem fölé nem tudtam, mert valami okból kifolyólag a homokból nem lehet oda építeni). Csodálatosan működött: kivártam a napfényt és senki nem támadott meg! Király vagyok!

Nappal felkaptam néhány homokkockát és elindultam befelé a szárazföld irányába. Megpróbáltam néhány csirkét homokkal agyonverni persze sikertelenül, aztán egy fát kezdtem el bontani. A homok a fára sem volt hatással, így ököllel kezdtem ütni és láss csodát: némi püfölés után szétesett a törzse, amit meg fel tudtam szedni. Na, így már kezdünk újra egy lapon lenni! Egy darabig még szaladgáltam és gyűjtöttem fatörzseket, hogy azokkal kezdjek valamit.

Gyors előrecsévélés 4 naptári nappal későbbre és most már van kardom, csákányom, ásóm, baltám, teljes gyémántpáncélzatom bazmeg, és ülök az ELNÖKI váram trónján bazmeg, ahol elektromosan hajtott csillék közlekednek, és marhacsordák vannak velem csak azért, hogy szórakoztassanak.

És most itt az ideje multizni.

I’m NonsensicalAnalogy, and I’m addicted to Minecraft, Sasvári József fordítása

37 hozzászólás

ac3

en megneztm a single player verziot [ami safarin, kromon nem megy, fel nap utan jottem ra hogy talan ff-al kellene probalni, hatha..]. Elindult, es nemtudok semmit csinalni. Van 1 csomo szines kockam amibol lehet epiteni, es? Nemertem…
Talan a fizetos alpha verzio?

nehaiu

Pont ma raktam fel, megnézni mégis milyen. Az első benyomás ugyan ez volt, mint ami a cikkben is áll, mivel csak annyit tudtam a játékról kb., hogy szét lehet ütni pár kockát.

Bár sok dolog van még, ami nem tiszta, így pár perc szaladgálás után biztos vagyok abban, hogy holnap megveszem, ugyanis már most látom, hogy igazán hosszas szórakozást biztosít majd.

Ez a multiplayer egyébként hogy működik? Közös világban mindenki próbál túlélni, közös erővel? Mert akkor pláne “must have” kategória.

v150r

szerintem 1-2 nap alatt bele lehet jönni, és onnantól azért már majdnem teljesen egyértelmű, hogy mi hogy van. a kis váram alatt már olyan barlangrendszer van, hogy a kitűnő tájékozódási készségemmel sem tudok kiigazodni rajta. csak úgy repülnek az órák a játékkal és mindig találok egy (vagy több) feladatot, amit meg akarok csinálni. kíváncsi vagyok, hogy mikor unok rá. 😀

reden87

Nekem fagyasmentes mac alatt, bar surubben van ventillator, de nem veszes. Koszi Jozsi a tippet, remek addikt game (;

csiga

Hasonló beállításokkal nálam is az élvezhetőség határán fut egy két éves ThinkPad-en (1.8Ghz-s C2Duo CPU, Intel 4500HD VGA). De inkább az asztali gépen játszom, ahol FAR render distance-el és FANCY graphics-al is konstans 60fps felett van a megjelenítés.

csiga

@angelday 🙂
Remélem még nem reseteltétek a map-ot, ha elaludt a gyerek, megint jövök!

payskin

“Ignore girlfriend. Acquire minerals.” – LOL!

Hozzátenném: Ignore work. Build mineshafts.

Máris iszonyú elvonási tüneteim vannak. 🙂 Bejöttem dolgozni, első dolgom volt megnézni az online klienst, de sajnos gyenge a grafkártya a gépben, úgyhogy marad az otthonról való kraftolás. 🙂

hcpeter

Teljesen magával ragadott a pár videó amit megnéztem X kalandjairól.
Megvenném a játékot, de aggályom, hogy nem fog futni rendesen.
Intel GMA 4500HD videókártyás, 2.4 Dual Core-os gép. Tudja valaki mit igényel ez a játék? Menni fog a gépemen?

forrester

Koszi a forditast, nagyon jo, egybol kattant is a lajk!

jdg

hcpeter: en egy regi feher macbookon nyomom: intel gma x3100, 2.0-as c2d, 4gb ram, teljesen vallalhato. Nyilvan a render distance-ot le kell venni short-ra.

Chal

Csiga:

Tegnap óta kb óránként eszembe jut az alábbi dolog, és hangosan felröhögök:

Mászkálok Plastik citiyben, egyszer csak látok előttem a földben egy lyukat, szépen körberakva fáklyákkal, pöpec bejárattal, stb. Közelebb megyek, ott egy tábla:

“Csiga tárnája. Lejössz, beszarsz.”

geri

Ti mit csináltok a kibányászott meddővel? Én először a tengerpartra górtam a sódert, majd elkezdtem ládába pakolni, aztán a kőből lépcsőt építeni, majd görög templomot a spawn pointnál, “Születés Temploma”, hahaha.

Mondjuk így a kő gyorsan el is fogyott, de a föld meg a sóder gáz.

payskin

Erről jut eszembe, tegnap próbáltam felhozni lávát vödörben és lefolyatni a domboldalról, ahogy több videóban is látszik, ám a láva nem csinált semmit: egy ideig animált magában, aztán eltűnt.

Ez is multiplayer bug volna, vagy valamit nem tudok?

geri

THX. Ez tényleg nagy királyság, a wikit nézegettem eddig, de az elég alap. (Már a fenti kommentből is néztem a linket, csak nem jutottam el még a vonatkozó részekig.)

Tényleg túléled az első éjszakát a vadonban minden nélkül? Durva. Én Kőmíves Kelement játszottam kezdetben, mert hármasával jöttek az öngyilkos merénylők…

payskin

Bocs a duplázásért. AD első linkjén olvasom az alábbit:

“Trash compactor:

All those single blocks that you want to get rid of can now be disposed easily, just empty a bucket of lava into a trench in the floor and throw them in. Bye bye crummy blocks of gravel :D”

Ezt konkrétan kipróbáltam tegnap és nem sikerült létrehozni, eltűnik belőle a láva. Help! 😛

payskin

Még egy, aztán “pihenek” kicsit.

Világítótorony témában:
http://www.minecraftforum.net/viewtopic.php?f=35&t=14607

Csekkoljátok a 3. képsorozatot!

Az első este, amikor a PLASTIK feliratot designoltuk, támadt az az ötletem, hogy lávából kéne kiönteni üvegkeretbe. Ez volna az ultimate cél. A srác a cikkben egy Napot csinált ezzel a módszerrel. A mi Napunk lehetne egy örökké izzó fényes láva PLASTIK “logó” Plastik City egén… Ha működne a láva dolog.

Turrican

Engem “fiatal-sügér” korom kedvencére, az Ultima Underworld-re emlékeztet. Néztem a honlapon játszható verziót, egyből levett a lábamról. Aztán ráklikkoltam a Józsi és payskin által linkelt dolgokra… ááá, nem MEREM elkezdeni 😀 Le sem mentem csiga tárnájába, már a képektől besz@rtam! (keresztet vet, szenteltvizet locsol, “távozz tőlem sátán” feliratú pólót felvesz)

Chal

Vasztakurva, műnap. Csináljuk meg!

– Lejössz, beszarsz. –

geri

Turrican: Igen, igen, igen! Az Ultima Underworld is beflashelt. Update-elnem kell a postot (munkaidőben, lol).

hcpeter

Na, kipróbáltam, intel 4500HD kártyával 11 fps far distance mellett, ugyanennyi normál mellett, és nagyon sok short beállításnál. Sajnálom, amióta megvan a laptop (1 év) első alkalom hogy jobb videókártyát kívánok bele…