Magyar Minecraft gigalománia

Minecraft, Minecraft, Minecraft. Először is tekintsük meg ezt a videót:

Mi lenne, ha mi is csinálnánk valami hasonló gigantikus DURVÁT? Fogalmam sincs, hogy meg tudjuk-e tervezni, lesz-e valaki, aki “chief architect”-ként feltűnik és a köz elfogadja vezetőnek, vagy hogy megjelennek-e destruktív elemek a szerveren, mindenesetre itt lenne az ideje valami erőset gurítani és feltenni a YouTube-ra. Ennek a “magyar” Minecraft szervernek is több értelme lenne, mint a mostani sandboxolás.

Bedobom most ezt az ötletet, aztán ezen poszt hozzászólásai közt tanakodhatunk is, mit lenne jó építeni a szerveren, ami két napja üzemel — feltéve, ha más is jó ötletnek tartja. Szerintem a Plastik City építése (ami most ilyen-olyan formában folyik) is vicces, de valami magyar büszkeséget kellene alkotnunk. A Minecraft végülis a legekről szól.

Ujváry Béla egyébként ezt felvetette már akkor, amikor belódult első nap a szerver (minecraft.plastik.hu), viszont engem is ez a fenti videó győzött meg arról, hogy a multizás igazi értelme a közösségi építés. Single playerben meg mindenki építgeti majd a saját erődjét, aminek inkább ott van nagyobb hasznossága.

Mit gondoltok?

update: közben rájöttem, hogy nem sok értelme van, mert népszerű dolog map editorral bármit kiszerkeszteni. 🙁

130 hozzászólás

Asszem

Négyesmetró gondolom túl snassz lenne, parlament túl giccses, egy piramis az nemzetidegen, a hortobágyi puszta nem túl látványos, mondjuk lehetne ilyen escher lépcsőket összehozni, ha nem túl bonyolult például, bár ez sem az igazi.

na, figyelem én is a kommenteket.

sirLancy

sztm a parlament jo otlet, de lehetne Verne utan liftet az egbe es epithetnenk egy sajat holdat (bolygot) az egre.

SeRapH

Igaziból ez ziher hogy creative módban lett megcsinálva, és átrakták a mapot egy survival szerverre.

Szerintem egy király hullámvasutat vagy felhővárost kéne csinálnunk, de ezekhez rengeteg érc kell, amikből nem tudom hogy állunk (2 napja nincs időm felnézni, majd a hétvégén tudok legközelebb).

jdg

Nekem is a parlament ugrott be elsőnek. Lánchíd? Talán nem annyira durva.

Chal

Az új Notch féle szervernél nincsenek módok sajnos, és nálunk az fut. Nagy kezdeti stádiumban van a fejlesztés, és ezért. Azt tudja amit láttok, egyedül a (nem működő) mobokat lehet ki/be kapcsolgatni, meg a maxplayers paramétert megadni, más érdemi opció nincs.

payskin

Basszus, angelday, már megint beleépítettél a rendezett bányába?! 😀

Tegnap eltakarítottam az “office”-t és építettem helyette egy komplett emeletet üvegpadlóval, körfolyosóval a lift körül. Csak már nem voltál bent, hogy meg is mutassam…

pethemilan

valaki nem tud valami testdrive accountot biztositani 1-2 orara hogy kiprobalhassam az igazi jatekot es ne csak ezt a webes javas fost?

nemethge

Parlament jó ötlet de kicsit bonyolult, esetleg a a Halászbástya? Vagy Hősök tere? 🙂

silver42

Próbálkoztam én itt a Parlament pixelesítésével. Az átlagos testmagasság Magyarországon 170 cm, abből egy MC elem, 85 cm. Ez alapján, méréseim szerint 315×75(+55) elem széles és 138 elem magas kéne legyen a méretarányossághoz. Valóban nem egyszerű a dolog, de sok elem van rajta ami ismétlődik. Esetleg valóban kezdhetünk egyszerűbb dologgal, ami konkrétan akkor tényleg lehetne a Lánchíd. Ez esetben persze jó lenne egymáshoz képest földrajzilag jól elhelyezni őket és odafolyatni a Dunát is…

Aztán azt vesszük észre, hogy Budapestet építjük. 😉

ndavid42

A WoM szervereken van amúgy csomó ilyen egy-egy témában építés (most pl asszem a Citybuildben Washington a téma, de az előző, Wasteland jobb volt, múzeumbban tekinthető meg már csak). Persze az nyilván a creative mód, ott könnyebben dolgoznak, pláne a WoM kliensen keresztül, mert ott repülni is lehet. Szóval így az alphában azért tényleg izgalmasabb az egész, és tényleg van benne munka (nem csak repkedve pixelart készítés 😀 ).

Chal

A 4-es metró benyalhatott már tegnapelőtt is azoknak a tárnáknak amiket a szerveren csináltak. Mára meg mégdurvább.. 🙂

– Lejössz, beszarsz. –

geri

Bazi nagy Turulmadarat egy hegytetőre! 😉
Vagy lehetne igazi épületek mása helyett valami Szent Koronával lezárt óriási csarnok. 😛

A viccet félretéve, személyes tervem, mint miskolci lokálpatriótának, a méltatlanul és feledésbe merült elpusztult Lenin Kohászati Művek II. megépítése. Illik is a játék profiljához… De az is lehet, hogy a hámori Őskohóval kezdem egy völgyben hogy stílusos legyen…

hunbaly93

Sajnos nekem nincs meg a játék full verziója, de ha esetleg egy böngészőből indíthatós classic szervert indítanál Józsi, akkor sokkalta többen kockulnának, építenének. Én vállalom a Host-olást is ha ettől függ…

brekk

http://skins.tkte.ch/

Innen letölthettek skineket ha kell, a skineket pedig feltöltik a minecraft.net / preferences menüpontba, és voila, kész a saját karaktered. 🙂

.r.

a fene essen a céges tűzfalakba.. 🙁
csak a 80-as port.. bahh.. brózerből meg nagyon bugos.. vagy el sem indul vagy pedig nem tudok címet beírni a multiba.. 🙁

ndavid42

Egy kis segítség azoknak, akik saját skint szeretnének. Az alábbi képen bejelöltem, hogy melyik részlet a test melyik felületét borítja:
http://dl.dropbox.com/u/74297/mc_skin_help.png

A további teendők vele: ld. brekk hsz-ében.

Az eredeti PNG természetesen 64×32 pixeles méretű. Legyünk egyediek, sok sikert hozzá! 🙂

Barnabas

Van “normalis” Mac verzio, vagy Win alol kell megkerulni a dolgot?

.r.

van mac, win és linux kliens is.. már persze ha megveszed! 🙂

geri

Olyan ez az egész, mint amikor gyerekkorunkban bunkert építettünk a haverokkal kiserdőben, nem?

koh

nektek nem pörgeti a procit mint az állat? nekem a macbookpromat rendesen felfűti 🙁

payskin

Ja, farkast kiáltottam, sorry. Valami hirtelen dolog lehetett, az összes kliens 2fps-re váltott. Reconnect megoldotta.

madve2

A müpa szerintem is jó ötlet, nem tűnik akkora szívásnak, mint a Parlament (ami első projectnél nem kis szempont =)), mégis jól néz ki (főleg éjszaka), meg kicsit talán el is üt a “szokásos” MC építményektől. Mondjuk lávát nem tudom, hogy erőszakolunk bele, de szerintem ez amúgy is legyen másodlagos szempont inkább…

SeRapH

madve2: Felhozzuk a mario tárnából, ott rengeteg van, obszidián gyártáshoz is onnan hoztam.

nehaiu

Ha paypalen keresztül megveszem a játékot (máshogy nem lehet?), mennyi időt kell várnom, hogy letölthessem?

kocsmy

nehaiu: semennyit, letoltheted es tolhatod is. A trukk, hogy online be kell jelentkezned a jatekbol es csak ugy tolhatod.

payskin

Öhm… (óvatosan körbenéz, halkan mondja):

Failed to connect to the server
Connection refused: connect.

W T F ?!

.r.

payskin: melóbol nekem sem megy.. proxy sux! nálad nem ez van?

Lam

angelday: ez az igazi best of show komment, minecraft spice! 😀

madve2

SeRapH: afelől egy percig sem kételkedtem, hogy Plastik City legjobb bányászai semmi perc alatt telepítenek lávát bárhová, a beleerőszakolást inkább úgy értettem, hogy az igazi müpában elszomorítóan kevés láva van, és még nem látom pontosan, hogy a mienkbe pontosan hova is passzolna =) (Bár ez elmondható a Parlamentről és a Lánchídról is… lehet, hogy többet kéne nézegetnem a Minecraft múzeumot, és rögtön jönne az ihlet)

birogeri

Kösz AD!

Bemutatom ndavid42-őt, aki az I. ‘birogeri’ geocacheing győztese. Részletek a Geocacheing kunyhóban. A képen a dobogón veszi át nyereményét.

http://imgur.com/adTJ3.png

kruzda

dettó.. kiestem én is. az is lehet, hogy pont ugyan azon a lyukon 😀

RustyRush

Annyira gáz, hogy én még mindig nem jöttem rá (videók alapján) hogy mi jó ebben a játékban 😀

DnP

RustyRush
🙂 Hat nagyon en sem. Tegnap turtam a foldet benne 2 oraig, aztan meguntam. Epitettem egy hazikot, bentrol egy kb 40 kocka mely aknat, abbol egy kuvvahosszu alagutat, majd ott felmaszokat, tornyot, abbol meg hidat vissza a kiindulo helyre. Aztan valahol vizbe furtam es az egesz addigi foldalatti munkam viz ala kerult… fck. Ennyi lenne az egesz?

lAce

Parlament, szabadságszobor (citadellával), kilenclyukú híd. Alapvetően olyan kellene, amit a kilfeldiek is felismerhetnek (emiatt pl. a müpa nem biztos, hogy szerencsés).

Ha lemegy a lucasarts akciós hétvége steam-en, szerintem én is felugrom a vonatra.

BTW Multiban mekkora a map size.

vS

LAce: “kilenclyukú híd. Alapvetően olyan kellene, amit a kilfeldiek is felismerhetnek (emiatt pl. a müpa nem biztos, hogy szerencsés).”
őőő az a szép kis híd biztos, hogy jó ötlet? 🙂 nem korteskedek a müpa mellett (mert nem az én játékom a mc), de el tudom képzelni, hogy meglepődnél ha tudnád éves szinten hány külföldi keresi fel azt az intézményt. de mivel én nem fogok pixelhalmokat pakolni naphosszat, inkább átmegyek silent visitorba.

Barnabas

Lost soul seeking help!
Józsi, sikerult leasnom a fold aljaig es kiestem a semmibe. Folyamatosan villognak a szivecskek es “uh oh oh uh uh”-ozik az emberem. Nem lehet kimaszni. Tudsz segiteni?
Elvileg van valami teleport vagy mi a tobbiek szerint. Mondjuk egy fel perces “god mode: off” is segitene valsz. Persze elvesztem a cuccaimat. Koszi.

Gergő

OFF

Kedves Angelday!

Egyedül vagyok a “problémámmal”, hogy néha egy-egy alkalmazást 1 HUF-ért veszek meg az app store-ból, pedig drágább lenne? Pl.: Angry Birds, kb 5 perce is. Most találkoztam ezzel a “problémával” másodszor. Örüljek, vagy ez tök természetes? 😀

SeRapH

Na, megcsináltam obszidiánból a házamat, pokoli melós volt, de kész, még a padlót akarom kirakni belőle de mára be kellett fejeznem a játékot.

Egyébként azt olvastam hogy a 64es kódú égő állapotú kemence nem bugos, ezért kipróbáltuk a szerveren (spawnoltam kettőt vagy hármat), és tényleg jó volt.

.r.

micsoda dolog ez? beetetünk? aztán nem szolgáljuk ki az addictokat? 😀

TigerZoo

Sinlge player módban elmászkáltam kicsit, és távol az otthontól meghaltam. Persze lame módon tele voltam jó cuccokkal, de sehogy nem találok vissza, hogy összeszedjem őket. Tudtok valami tippet, hogy hogy lehet ezt megoldani? Vag kezdhetem újra a craftolást?

Köszi

.r.

spawnpontra lehet visszatalálni egy iránytűvel (redstone kell hozzá).. de oda ahova meghaltál? csak szerencsével, emlékezetből! :O

kruzda

aki kiesettt a világból az írja be a csetbe, hogy /home
így visszakerül az alaprespawn pozícióra

Tibu

Bakker Józsi! Kirakhatnál valami figyelmeztetést az oldaladra, hogy ez a játék függőséget okoz! 😉

Wikh

Alig várom hogy megtudjam, mi lesz benne. Még minewiki-n is csak annyi van hogy lesz benne guggolás, semmi más. Remélem nemsokára elindul a minecraft.net is.

atass

Most vettem meg es kapasbol utana lehalt az oldal, jo az idozitesem :).

.r.

nemtom mi bajotok a kohóval.. nekem működött rendessen.. igaz kivülről néha nem látszott a tűz de mindent megcsinált!
fával, szénnel is ment.
párszor volt, hogy első klikkre nem láttam benne a cuccaimat de legfeljebb 3-4 újraklikk után ott volt minden és olvasztotta a cuccokat

payskin

.r. hegyekben buktam rajta a nyersanyagaimat, amíg rá nem jöttünk, hogy ha odajön valaki más is, akkor az általában látja a benne levő cuccokat, amit én már nem. És nem 3-4, hanem 20-30 kattintás után sem. Volt olyan, hogy már az érkező segítség sem látta. Például ma délután Wikh szeretett volna homokot olvasztani, de hiába voltam ott segíteni, én sem láttam, amit berakott. Pár órával később arra jártam, és ott volt minden. Két szóval: Tök szar. Remélem, kijavították.

.r.

ezt így most nem értem, pedig beszélek angolul egy kicsit.. 🙂

.r.

akkor eddig nekem mákom volt vele.. na majd odafigyelek rá.. bár azt hiszem pont a szomszédban üzemel egy spawnolt kohó 🙂

payskin

Nem lesz biome az update-ben, most rakott ki egy “Seecret Saturday 1! But I failed Biomes AGAIN!” bejegyzést. A commentekben megy egy rakás barom egymással veszekszik azon, hogy előbb javítani kell-e a hibákat, vagy új dolgokat belerakni. Én az előbbiek pártján volnék.

birogeri

Lejött az új verzió, de szürkehalált (!) hal tőle a gépen

brekk

Nálam is szürkehalál volt (WTF???), igaz le se jött az egész, megállt egy fatal errornál.

kocsmy

a szurkehalal odabasz 😀

Sikerult felcsatlakoznom a plastiklandra, kirakott nagy semmivel a kezdore foobar neven 😀

brekk

Elvileg most lehetne játszani, azt írja Notch, de még mindig szürkehalálozik? 🙁

kocsmy

szurkehalal nekem abbamaradt, csak failed to launch, es nem birja letolteni amit mar egyszer letoltott 😀

brekk

Nálam jó, ott rakott ki a hol kellett, és itemjeim is megvannak, ittvagyok a plastik szerveren 🙂

brekk

Angelday, lehet azért fekete a képernyő, mert beástalak még délután 😀

Reinhart

Üdv néktek.
El szeretném mondani a véleményem a szerverrel kapcsolatban.
Amikor megláttam, hogy van magyar szerver, nagyon megörültem, mert a külföldi szerverek nagyon laggolnak sokszor már-már játszhatatlanok. Így hát beléptem hozzátok, ment a chat is stb.
Viszont sokszor olyan érzésem van, hogy megvan a kemény mag, akik megvannak magukban, és mindenki mást kb. lesz*rnak. Ha kérdez bárki külsős tőlük valamit, nem válaszolnak elvannak nyugiban.

Így mi értelme van az SMP-nek? Olyan mintha SP-ben játszanék csak közben chat botok ökörködéseit lehetne olvasni. Kéne kicsit a külsős emberekkel is foglalkozni, talán többen járnának ide szívesen.

Egyébként nagyszerű a szerver meg minden csak egy kicsit a közösségen kéne javítani, meg talán egy fórum sem ártana a szerver oldalára.

További jó szórakozást.

ui.: Viszont ha ez egy privát szerver akkor az üzenetem tárgytalan.

Lam

Nekem most teljesen elszállt, se OSX se Win alól nem megy, ugyanaz a hiba. 🙁

Reinhart

Nos. Közben láttam játékban is valaki azt hitte, hogy ez a Rambocsiga vagyok.
Nem, nem ő vagyok. De akkor ezek szerint nem én vagyok az egyetlen aki így gondolja? Talán akkor a hiba tényleg nem az én készülékemben van.

Amúgy te látod gondolom a mail címemet, letudod ellenőrizni nem?

csiga

@angelday: ööö, nem. Nekem mindig köszönnek, amikor belépek 🙂

Tibu

Akinek launch error van, annak Notch azt tanácsolta Twitteren, hogy töltse le újra a Minecraft.exe-t a weboldalról.

Reinhart

Rendben van, megértem. Azért ragadtam billentyűzetet, mert többször is már kérdeztem valamit és senki nem válaszolt; abszolút senki.

Értelemszerűen ez nem a játékbeli nickem.

Tibu

Amúgy nektek nincs egy kicsit Second Life utánérzésetek? Csak itt történik is valami meg lehet is csinálni valamit.

nehaiu

Nekem megfagyott a játék amikor beléptem a szerverre. Érdekes. Na majd holnap, talán.

kocsmy

“többször is már kérdeztem valamit és senki nem válaszolt; abszolút senki.”
Jo szerveren vagy?:)

En sokszor nem merek kerdezni, pl craftolassal kapcs. Mert megnezed wikin es ottvan, szal minek spammeljem ilyennel a chatet 🙂

A chat kicsit globalis es ha mar ennyien vagyunk kaotikus is 🙂 De ettol meg fasza:)

Reinhart

>Angelday
Azt nem akarom elmondani, egyszerűen azért mert így is már kicsit úgy érzem, hülyét csináltam magamból ezzel a bejegyzéssel:D

>Kocsmy
Igen jó szerveren vagyok, viszont észlelem a pozitív változást; sokkal segítőkészebbek lettetek. Amúgy nem craftolással kapcsolatban kérdeztem, hanem teljesen más dolgot.
Na de többet nem is spammelek.
További jó játékot.

.r.

reinhart: (majdnem mint a vezetéknevem!:))
szóval amikor én beléptem kb 5 perc mulva egy kuvva mély bánya aljában voltam és kaptam egy csákányt is szinte egyből.. lehet olyankor voltál bent amikor mindenki az újdonságokat nézte.. ne add fel, segítünk.. 🙂

kocsmy

> “Azt nem akarom elmondani, egyszerűen azért mert így is már kicsit úgy érzem, hülyét csináltam magamból ezzel a bejegyzéssel:D”

Nem csináltál, nagyon sokan vannak a szerveren es porog a chat, siman lehet hogy osszejott egy ilyen senki nem valaszol a kerdesre dolog. Egyébként én is kaptam csákányt hamar, meg adok is ha kell valakinek gyémántvágót 🙂

Üdv,
Zsolti

Minecraft jeeeee

megy most a szerver?mert tegnap bukkantam fel erre az oldalra és végigolvastam a kommenteket…és nemtaláltam magyar szervert.

Jaca

hello!

letöltöttem a játékot, és szeretnék valami magyar, tört szerveren jáccani. linkeket kérnék, ha lehet 🙂 a játékot nagyából értem, szívesen jáccanék szerveren 🙂

Köcce előre is: Jaca