iPad november 30-tól kapható Magyarországon

Három Apple Premium Reseller (APR) kezdhette meg Magyarországon az Apple iPad értékesítését hivatalosan. November 30-tól a kelet-európai régióban Csehország mellett itthon hét prémium Apple viszonteladó partnernél lesz kapható: XMS (Duna Pláza), iStyle (Andrássy út 36., West End, Debrecen Fórum), Starking (Aréna Pláza, MOM és Rózsakert).

A nemzetközi bevezetés ezúttal is több fordulós volt, május 28-án többek közt Ausztrália, Kanada, Franciaország, Japán, július végén például Mexikó, Írország és Ausztria, szeptember 17-én pedig Kína mutatta be a terméket.

A hazai forgalmazók mind a WiFi, mind pedig a 3G változatot árusítják, ez utóbbihoz az itthoni három mobilszolgáltató mindegyikéhez vásárolhatunk az üzletben “post-paid” micro SIM adatkártyát, amit az előzetes tervek szerint a szolgáltatók aktiválnak majd az ügyféllel telefonon keresztül.

A készülékek bruttó árai az XMS-en:

16 GB WiFi — 147.990 Ft
16 GB 3G — 177.990 Ft
32 GB WiFi — 177.990 Ft
32 GB 3G — 207.990 Ft
64 GB WiFi — 207.990 Ft
64 GB 3G — 237.990 Ft

A modellek a november 22-én kiadott 4.2.1-es iOS szoftverrel kerülnek szállításra, ami tartalmazza a teljes körű magyarítást.

Az itthoni bevezetés példa nélküli volt az Apple hazai történetében, a lehető legnagyobb titoktartás övezte a teljes előkészítést. A kategória újszerűségét mutatja az is, hogy az Apple nem hagyta jóvá a hazai “termékindító” események szervezését, illetve a weboldalon keresztül sem rendelhetők a termékek, mivel a kategóriát nem ismerő felhasználók azt hihetik, hogy teljes értékű laptopot vásárolnak a laptopoknál jóval kedvezőbb áron.

Az Apple iPadból a világon ez év április 3-tól szeptember 30-ig 4,2 millió darab talált gazdára, Steve Jobs pedig októberben jelentette be, hogy a vállalat a pénzügyi negyedévben több iPad-et értékesített, mint Macintosh számítógépet.

40 hozzászólás

marchello

hurrá. de én azért kivárom már a második generációt kiváncsiságból

koh

én is bevárom a 2nd gent 🙂 de azért örülök neki 😀

Zsoc

Igazából megbántam, hogy nem 3G modullal szereltet vettem, hanem csak sima wifist, de most már megvárom a második generációsat, még akkor is el tudom majd a jelenlegit passzolni megfelelő áron (sanszos, hogy még annyiért is, amennyiért sikerült beszereznem :))

blogkukac

A nettó árak ugyan azok mint Ausztriában.. főkép a gyengülő forint mellett.

pappito

az itteni árak:

16 GB WiFi — 129.000 Ft
64 GB 3G — 218.000 Ft

a köztes modellek drágábbak, mint a magyar árak. érdekes.

Kretusz

“mivel a kategóriát nem ismerő felhasználók azt hihetik, hogy teljes értékű laptopot vásárolnak a laptopoknál jóval kedvezőbb áron”

ez a részlet el is mondja amit egy átlag apple fan-ról tudni kell… lol

Efraim

Ez biztositek akkor arra, hogy a masodik generacio “idoben” hozzaferheto lesz Magyarorszagon is hivatalosan ?
Vagy majd az is csuszik fel evet, aztan inkabb megvarjuk a harmadik generaciot, ami szinten, es igy tovabb… 🙂

szgergely

Ezt úgy szeretem. Amig nem volt az iPhoneban multitasking, addig az kellett. Multitasking nélkül szar, stb. Tettek bele. Azóta a Multitasking szar, meríti az akkut, ki kell lo”dözni a programokat, stb. Amig nem volt MMS, addig MMS nélkül szar. Tettek bele, most kiderül, hogy senkinek se kell MMS.

Amig nem volt Apple üzletben iPad, addig nagyon kellett. Most, hogy van, inkább mindenki megvárja a második generációt. Az pedig még kb 3/4 év. 3/4 évet pedig senki nem vár egy olyan termékre, amit valóban meg szeretne magának vásárolni.

Verdiktet mindenki vonja le maga.

Z. T.

Így igaz! Be lehet fejezni itt a nyavalygást és el lehet takarodni végre iPadet venni. A rohadt életbe is má’! :DDD

György

Az árak szerintem nagyon korrektek. Az alapáron 147e HUF baráti, ha figyelembe vesszük, hogy pl. mennyibe kerül egy iPhone4 vagy egy 11″ Air, ill. az eddigi szürkeimport deszkák. Persze megvárnám én is a 2nd gent, de ez már más kérdés.

GrandMasterB

Nehany szaz km-re Mo-tol (a napokban megugrott devizaarfolyammal szamolva):
iPad 16GB + WiFi — 124eFt
iPad 32GB + WiFi + 3G — 183eFt
iPhone4 – 16GB fuggetlen (Apple store) — 162eFt

GrandMasterB

Teljesen igazad van. Az altalam beirt osszegek mutatjak is, hogy valoban korrektek a most megjelent hazai arak iPad-re. Talan meg csokkennek is majd, ha kicsit erore kap a forint.

szgergely

GrandMasterB, értelmetlen dolog azon rugózni, hogy hány kilométerre mi mennyivel olcsóbb. Sose egy emberben kell gondolkodni, hanem halmazban. Pl ha véletlenszeru”en választasz 50 embert, annak kb 1-nek van Amerikában/Angliában ismero”se, aki a következo” három hónapban tudna neki hozni 25ezer forinttal ( adó és vám legyen befizetve ) olcsóbban ilyen eszközt. De még így is keveslem én is a 125ezer forintot.

Ez egy nagyon jó ár!!!

phnb

Ne magyarázzátok már, hogy az rendben van, hogy egy termék ára Magyarországon ugyanannyi/picivel több, mint az itteni átlagkeresetek sokszorosát produkáló országokban. Ezt valahogy sosem értettem.

szgergely

@phnb: persze, hogy nincs, menjünk tüntetni neked magasabb fizetésért?

Mert alapveto”en nem értem, hogy miért várod el az Appleto”l, hogy az alacsonyabb átlagfizetésu” országokban harmadáron, veszteségesen árulja termékeit. 🙂

Mellesleg ha körbenézel, az összes elektronikai terméket ugyanolyan áron lehet megkapni, mint ami a határ másik oldalán van, pl Ausztriában. Kivéve az ott már kifutott termékeket, mint LVC TV, mosógép, amihez egy évvel késo”bb 20%-al olcsóbban hozzájuthatsz.

pogi

sziasztok, fel tudna valaki világosítani, hogy miért izgibb a 3G modell? illetve valaki tapasztalatból, hogy mennyi memória mire tud elmenni? köszi

szgergely

Miért izgibb? Tudsz wifi hálózat nélkül netezni. Pl buszon, vonaton, nagymamánál, és ha anyósékhoz kell utazni a hétvégére.

T-Mobile-nál 2GB-ot adnak 2900Ftért, havonta.

pogi

azért kérdezem, mert van nekem egy biztonsági vodafone netem ha a dsl nem megy, hogy azt a sim-et vágjam-e szét, vagy tegyem inkább az egészet egy mobi routerbe?

szgergely

Ezt te döntsdd el. Biztos lehet kapni microsim-sim keretet, ha kiesik az adsl-ed, és akarsz újra gsme-el netezni, akkor beteszed a simet a keretbe, és azt a stickedbe. Mobil router jó dolog, de akkor egyszerre két dolog merül, ha használod. Meg elég drága.

buccs

“Ne magyarázzátok már, hogy az rendben van, hogy egy termék ára Magyarországon ugyanannyi/picivel több, mint az itteni átlagkeresetek sokszorosát produkáló országokban. Ezt valahogy sosem értettem.”

mit nem értesz? akkor ruandában legyen egy dollár az ipad? mindenki onnan rendelne.

steve o o

szgergely btw ha a sortoló néppárt beletolja a forintot a 300-ba hommageala frank miller, akkor tényleg jó az ára; az átlagkeresetek vs ipad meg no comment, szerintem is úgy élünk, mint ausztriában, sőt jobban, sokkal jobban 😀

szgergely

steve, ezt újrafogalmaznád? semmi értelmét nem látom így.

throw

már csak azt kell kitalálnom, hogy kitől kérjem karácsonyra:)))))

dzsoki

A T -nél lehet venni iPad-et, vagy ők most ebben nincsenek benne?

gasztony

dzsoki kérdésére a válasz engem is érdekelne.
Jó lenne már beváltani a sok hűségpontot valamire. 🙂

Cs Tamás

Józsi!

azt esetleg egy teljes bejegyzés vagy privát formájában össze tudnád röviden foglalni, hogy most mi a 3 Apple termékkel a munkafolyamatod? Mit, mikor, mire használsz?

Köszi előre is