Tomboló negyvenesek

Ma reggel hallottam a Tilosban, hogy Superman abbahagyja a műsorát. Illetve, ahogy ő fogalmazott, nem abbahagyja, hanem, mint a Csillagok Háborújának, nem lesz folytatása. Az indoklásban az szerepelt, hogy egyszerűen elege van abból, hogy mindenki folyamatosan halálra van sértődve azon, amit mond, és sokan a “saját személyük elleni közvetlen támadásnak veszik a puszta létét is”. Nehéz persze összefoglalni, egy hosszabb műsor volt (listen), nem ismerem nagyon az előzményeket sem, ennyit kaptam el belőle.

Mit tudnék erre mondani? Két dolgot. Az első, hogy ilyen a kocsmárosmesterség. Soha nem lesz olyan, hogy valakit mindenki csak szeret. Ahogy nő az ismertség, úgy növekszik azoknak az aránya, akik folyamatosan csak piszkálódnak, zsörtölődnek, irigykednek. (Az, hogy kinél hol húzódik ez az arány, már egy nagyon más kérdés — nem gondolom, hogy nála annyira kezelhetetlen lenne.) A második, hogy nem kell nyilvános, “opensource” kérdést csinálni belőle. Kicsit azt éreztem, hogy egyszer csak erről kezd el szólni a műsor, nem pedig a Metalfest plakátjáról, egy betelefonáló meg is jegyezte, hogy kéretik magukat, mintha csak arra várnának, hogy könyörögjenek a hallgatók, hogy ne hagyják abba. Ennél persze árnyaltabb volt, de ezen nincs mit erőlködni, ha valaki nem akar további epizódokat készíteni a Csillagok Háborújához, akkor nem fog, erről kiad egy release-t és kész.

Én személy szerint sajnálom, hogy Erdélyi nem rádiózik tovább a Tiloson (ha így lesz), hiszen igazán jó műfaja neki a rádió. Remélem, hogy hallani fogunk róla még nyilvánosan valamilyen formában.

6 hozzászólás

zamar

Én MTV-n a swung-ot is nagyon sajnáltam, jó témák voltak és Zsolt mindig egy olyan szemszögből vizsgálta a dolgokat, ahogy sokan nem tudják.

Vs

Nahat, Sprmn szerint masok a hulyek. Van ami nem valtozik. Majd ujrakezdi.

vanabi

Na most mit fogok hallgatni keddenként a reggeli dugóban? Fakk.