Nintendo E3 keynote

A Nintendo szerverei ugyan lehaltak, de akit nagyon érdekelt, be tudta szerezni az infókat a Nintendo új konzoljáról a Wii U-ról (ví-jú). A kontroller egy érdekes iPad-féle, gombokkal erősen felszerelt, stylusszal érintőképernyőzhető, első látásra valami Frankensteini szörnyeteg:

Persze ezen és a tévén egyidejűleg fog majd menni a Mario:

Kamera is lesz benne és az alkalmazási lehetőségek nagy sorát mutatja majd be:

A képet a Wii U szolgáltatja majd az eszközre, tehát nem handheld device, hanem egy kontroller. Természetesen a régi MotionPlus kontroller is piacon marad, azzal is csinálhatunk dolgokat. A konzol grafikailag pariban van a mostani “next-gen” konzolokkal, ez a fotó valós idejű például:

Egy sor játék érkezik az év vége felé, például 3DS-re jön a “Super Mario” (új fejlesztés), Wii-re pedig szintén ekkor a “Legend of Zelda: Skyward Sword”.

21 hozzászólás

chromeshelter

A Mario Kart 3DS iszonyat brutálisan jónak néz ki, az új Luigis játék is, a Kid Icarus marha sokat fejlődött, a Super Mario 3D meg…. no hát azzal nem hibázhatnak. Összességében eléggé durva a lineup, és meglebegtették, hogy a jövőben jön Wii U-ra és 3DS-re krossz-platform multiplayerrel új Smash Bros…

Tavalyi felhozatallal ellentétben idén (talán a Legos jatekon kívül) minden tetszett.

klyon

Egy iPad kellett volna már ha ennyire…..elegem van ezekből a kiegészítőkből.Inkább veszek egy iPad-et…de hogy TV-t,WiiMote-ot és ezt a Wii U-t egyszerre használjam….te úr isten!

ZoliVaio

Ez a kontroller vérgáz. Ipad+joy kombó és még azthiszik tök kényelmes lesz….

Dale

Nagyon cool! Amíg ez megjelenik, megpróbálom kipörgetni a DS játékaimat, aztán szerintem be se kapcsolom majd… Otthon semmiképp. 🙂 Bíztam benne hogy kompatibilis lesz a mostani Wii-vel – az, kell. 3DS viszont nem kell.

Tipikus 1st world problem, de ha valakinek van 2 aktuális konzolja meg egy iPadje, azt se tudjon már hogy melyikhez kapjon ha épp van szabadideje egy kis játékra… Nekem legalábbis zavaró ez a bőség, de jobb mint az ínség. 🙂

Dale

Hmmm közben belegondoltam hogy ez a controller nem feltétlenül jön az alapgéppel gombokért, lehet hogy egy konzol árát kell leszurkolni majd érte, akkor viszont nem mondhatnám hogy fontos, de érdekes cucc. De maga az új Wii cool, a HDMI nagyon hiányzott már rá. A régivel kivártam, csak kölcsön unittal toltam, szóval kihúzom még fél évet nélküle.

Imakandi

És mekkora a cucc súlya + fogyasztása? Nem lenne örvendetes, ha elfárad a kezed, mert nehéz, vagy ha a kijelző + kamera miatt gyakran kellene tölteni…

valentajn

Ví-jú, az. Meg a Sziréna a Karib-tenger kalózaiból, az is víjúvíjú… 🙂
Nem tudom, nekem ez a koncepció nem tetszik. Ki az, aki “rendes”, HD felbontású játékot ilyen kis kijelzőn játszana? Ha már egyszer nagy felbontás, akkor tessék azt rendes tévén nyomni! Ha meg játékokhoz kiegészítőre gondoltak, hááát… a nindzsa-csillag nem nagyon fogott meg, Zeldában meg inventory-mutatónak felesleges. Igaz, még eléggé az elején van minden, de az NDS-es játékokon sem tetszett az, amikor pontszámlálónak vagy egyéb hasonló “semmire” használták az érintőkijelzőt.

9b0

részemről a Sony Vita tűnik érdekesnek. a LBP kurvajól néz ki ott is, Street Fighter x Tekken szintén nem ciki, kicsit sem. eljutottunk oda, hogy handheld cucc jobb grafikában, mint a PS2/XBox volt anno. árban ugyanannyi, mint egy Nintendo 3DS, két multitouch surface-el (elől, hátul)… részemről nagyon welcome, határozottan kell szintű dolognak tűnik. ha nyitócímekből az LBP-t és a SFxTekkent megveszem, akkor lazán kidekkolom a többi címig, amik érdekelnek. feltételezem, PS2 játékportok jönnek majd dögivel.

Jack

hát nem tudom, de maga a konzol úgy néz ki, mint egy jól elba**ott PSP… Tv-re meg azt is rá lehet kötni (igaz csak kábellel és mivel 8 évvel öregebb, némileg rosszabb a képe…)

Balambér

én csak fél szemmel/füllel követtem, és az nekem nem esett le, hogy akkor most a Wii U az egy új konzolt is jelent egyben? És arról mit tudunk? HD felbontás?

Turrican

#Balambér
http://e3.nintendo.com/ és ott megkeresed.

#9b0
Technikai f@szméregetésben a Sony mindig az élen van. De ennyi. Az innováció megszűnt, PS2 óta nem találnak magukra. PS3 Istencsászár hardware-ével itt pihen az polcon. Persze, megvettem én is a húzócímeket, Infamous, Uncharted, MGS4. Kojima san még büntet, talán az egyetlen fejlesztő, aki előremutató a játékiparban, és még kitart a Sony mellett.

Itt az asztalomon ez a kis gagyinak tűnő, műanyag “kvarcjáték”, DSi XL, és olyan nagybetűs JÁTÉKÉLMÉNYT produkál, hogy kész. Tartalommal töltve, minden kis bisz-baszra odafigyelve, elképesztően egyben van a cucc.

Olyan, mint az iPad és a hozzá tartozó “iVilág”. Az más kérdés, hogy a kismillió App-ból 95% ez rakás szemét. Pfujj b+, hogy nincs EGY játék, ami akárcsak szikrányit is hozná azt a szintet, amit a Dragon Quest IX DSi-on. Ilyen szempontból csalódás az iPad, mint gaming platform, hogy az idióta Angry Birds, meg néhány gügyögős-lökdösős-debilke játék, és kész.

Jozsó posztolt nemrég erről, hogy mennyire a “gyorsélvezetre” mennek a fejlesztők. Megveszed a szarjukat OLCSÓN, aztán mehetsz a picsába. Kapsz 2 perc játékélményt. Ennyi b+, ennyi, szomorú trend.

Ultima VII, Bards Tale C64 valaki? Térképrajzolás? Kismillió kombinációk? Hetes, hónapos “nekiülések”? Játékélmény? Valaki?

Turrican

Még annyit, hogy lehet fikázni a Nintendót, hülyén néz ki a konzol, gagyinak tűnő játékok, húha, hol a Blu-Ray, de ez a kurva cég legalább PRÓBÁLJA, és csinálja az új utakat! Nem csak belebasszák a legújabb hardware-t és “na kész az új konzol, mehetünk bowlingozni!”.

9b0

Last Ninja-s voltam C64-en, volt térképrajzolás dögivel.

However: a PS Vita-ban pont azt látom, hogy teljesítményben jobb, mint a PS2, de nem HD, és lehet, nem lesz rá fejleszteni annyira költséges, mint egy 360-ra, vagy PS3-ra, viszont hozza azt az élményt, amire egy Playstation eddig képes volt, és megközelíti azt, amit a nextgeneknél megszoktunk (vannak shaderek/effektek). így esetleg megjelennek végre azoknak a fejlesztőknek az új csapatai, mint Kamija Hideki (akit a Capcomból a drága RE4 fejlesztés miatt küldtek el: azóta az RE is egy tömegjátékká fajult, és Dante is elmehetett a pokolba), vagy az exNinja Teames Itagaki, vagy a Godheandet/Bayonettát/eredeti Devil May Cry-t fejlesztő brigád… neadjisten a Treasure (ami valószínűtlen, mert kb. 4 évente egy játék a statisztikájuk). szal részemről ennyi szól mellette (esélyt látok arra, hogy ez egy jó konzol lehet), míg a Nintendo világa nekem soha nem volt a kenyerem, de ezt nem tudom úgysem megmagyarázni.

Tyler

9b0: kellemes ízlésed van, de annyit megjegyeznék, hogy a Treasure-nek csak idén 3 játéka jelenik meg. Ebből kettő Sega Saturn-átirat (Radiant Silvergun és Guardian Heroes), viszont a Bangai-O HD: Missile Fury már megjelent.

Másfelől nem hiszem, hogy kapva kapnának a lehetőségen, hogy Vitára fejlesszenek. Az ugyanis annyival nem lesz olcsóbb, mint a nagygépes megoldások, hogy megérje, ráadásul annyira szűk rétegnek szóló játékokat készítenek, hogy nem térülne meg a komolyabb energiabefektetés. Mostanában inkább letölthető tartalmakat gyártanak, de azok nagyon jók; nem nagyon szoktam első napon vásárolni, de az ő játékaik mindig kivételek.

Még egy ok: a Treasure valamiért ódzkodik a Sony platformjaitól. Egyedül a Rakugaki Showtime az, ami PSOne-ra megjelent, platform-exkluzív, és még szórakoztató is. N64-re elleben volt Sin and Punishment (ami Wii-n kapott folytatást), DS-re összehoztak egy nagyon kellemes verekedős játékot a Bleach-licenc alapján, ugyanitt jött ki a Bangai-O Spirits (ami szintén N64-en startolt, mielőtt átkerült Dreamcastre), a Silhouette Mirage pedig Saturnon indult, csak utána kapott PSOne-portot. Az Xboxot, a Nintendót és a Segát szeretik/szerették, de a Sony valamiért nem szimpatikus nekik. Oké, volt egy “only on PS2” Gradius V, ami NAGYON jó, de azt a Konami megrendelésére készítették, a G.Rev közreműködésével.

9b0

hoppá, nem is tudtam, hogy a Gradius V-t Treasure-ék fejlesztették… még a Zone Of The Enders 2 Gradius feldolgozását is végigvittem… 🙂 hülyére játszom magam vele évek óta (béna vagyok, de büszke rá). bár most megint Ikaruga van, amióta leporoltam a Dreamcast-et.

vargatom

Ultima VII rulz, meg a Serpent Isle is, minden idők egyik legnagyobb RPG-je összhatásában sztem a világot-sztorit-kihívást összeadva (a kulcs a láthatatlan ládában van bazze???)