30 hozzászólás

uruk

Úgy tartja a mondás, hogy ép repülőből minek kiugrani. Fordítva, aki nem fél az minek szalad?

Kapanyanyimonyo

Látom már szemeim előtt, ahogy elárasztják a youtube-t az FCPX-szel készített fakézzel vágott begyorsítós-belassítós, bénán fényelt hulladék filmecskék, a végén egy “sosem látott” presettel (amit nem mellesleg kb öt éve meg lehet csinálni After Effects-szel).
Ne vedd magadra…

vs

Nem kell arra varni, mar elarasztottak. Pedig akarmennyire nagy a csabitas, nem kell mindenbol mozgokepet csinalni. Annyi szep dolog van, pl lehet rajzolni, vagy fozocskezni, komolyabbaknak pl blogolni. (ilyen csodas sablonok az fcp6-ota biztosan vannak a motion meg a livetype keszleteben)

BakondiG

Miért ne vághatna mindenki kedvére? Ami jó az úgy is jó marad.
Én örülök az FCPX-nek.
Mint mindenki én is megcsináltam az első videómat és elégedett vagyok vele. Nem profi munka, de tetszett a folyamat.

Kapanyanyimonyo

BakondiG: a verseny nagyon látványos, GoPro? 😀

vs

BakondiG@ mondjuk ilyen alapon tenyleg, miert is ne? Vegul is ha van akinek oromot okoz, akkor jol van ez igy.

Zool

Ebben a videóban a végén lévő preset kivételével mi volt az a dolog, amit iMovie-val nem lehet megoldani?

klarky

@BakondiG: A fekete rövid hajú és a baseball satyis lányok gyönyörűek, üdvözlöm őket! 🙂

Amúgy látom te és a cimbik törzsvásárlók vagytok az Auner -nél. Onnan vannak a ruhák, felszerelések?

Kapanyanyimonyo

“— és ezzel hol a probléma?”

Sehol. Nem is írtam ilyet.

Az FCPX egy játékszer, ami közel hozza a vágás ÉLMÉNYÉT (direkt nem írtam azt, hogy a tudományát), és a megszokott, elcsépelt médiából (pl. videó nyaralásról) egy másik média (klip nyaralásról) varázslásának lehetőségét adja meg az egyszeri user számára.
Ez nekik új élmény, az “ősvágóknak” sértettség-érzés, afféle, mint amikor a rövidgatyás turisták beözönlenek az addig csendes, felszentelt templomba, és röhögve-szotyizva kattogtatják a fényképezőgépeiket az oltári szentség előtt.

Persze, a hátrány az, hogy a nagy számok törvénye alapján sok UGYANOLYAN szar (videó) fog keletkezni, és elkoptatnak egy csomó videós trükköt.

BakondiG

@Kapanyanyimonyo: Így van. GoPro! 😉

@Klarky: A rider srác ott veszi/kapja a ruhákat, de a többieknek GeryV8 hozza az USA-ból.

@VS: Ugye? Fő, hogy mindenki boldog legyen!

fraki

“— és ezzel hol a probléma?”

hát a hulladéknál. Meg az elárasztnál 🙂

jp

Jah ez eleg gagyi, ehez szerintem sem kell FCP. 🙂 Az ilyen videokkal nem kell csinalni semmit azon kivul, hogy betolunk ala zenet. Minden mashoz tul szar a kompozicio es a minoseg.

codered

Józsi, szerintem vegyél másik kamerát, ez egy hulladék.

Kapanyanyimonyo

“DTP szakmában is megfigyelhető a jelenség. Csak azért, mert egy őskövület szoftverrel (kvark) mennek fejből a billentyűzetkombók, még nem jelenti azt, hogy képes is egyáltalán valamire az ember. Azért lássuk be, hogy a legtöbb operátor egy egyszerű szaki különösebb tehetség nélkül.”

Ez így van.

De ha már: terjesszük ki ezt a problémát, összehasonlítva a DTP-világgal!
Mint talán mindenki előtt ismeretes, a DTP szakma jelenleg erőteljes döglődésen megy át, ami többek között oda vezethető vissza, hogy ezt a valaha megbecsült, míves szakmát (tipográfus, betűszedő) elárasztották azok, akik öt-hat éve, tizennégy évesen letorrentezett Photoshoppal összeeszkábáltak valamit. Nos, innentől kezdve ők a grafikusok, akik 80-100 ezer forintért elmennek bárhová dolgozni, szépen kitúrva a korábbi garnitúrát, akik – kissé talán naivan – belekényelmesedtek a helyzetükbe. Ők két részre szakadtak: egyrészt azokra, akiknek MÉG van munkájuk, másrészt azokra, akinkek MÁR nincs, és grafikusként annyi az esélyük, hogy lesz, mint hogy Handrás felinstallál egy XP-t. Erről van is egy nagyon jó cikk valahol, mindjárt előkeresem (http://www.kreativ.hu/cikk/kihalnak_a_dtp_sek_)
Az senkit nem érdekel, hogy ezek a fiatal csókák mennyire értenek a szakma finomságaihoz (tipó), neadjisten a nyomdához (se munkavállalói, se munkaadói oldalról), hiszen fiatal még b@sszuk ki, ott zsizsegnek a küszöb előtt még kétszázan.

Nos, könnyen lehet, hogy a sokkal fiatalabb videó-multimédia iparban is egy ilyen robbanásszerű generációváltás lesz, méghozzá nagyon gyorsan: hiszen minden valamirevaló portál, e-újság videós anyagokkal is operál. Kell a sok vágó, akiknek nem kell tudnia mi az, hogy interlacing meg EPS, csak filmezd le az anyagot fiam (lehetőleg himbálva a kamerát, mert az úgy trendi), aztán csapd össze bármiben, de legyen benne az a vicces animáció, amit a plastikon is láttál.

Szóval, szerintem itt a probléma: egy korábban profinak számító program (ami kurvára nem profi szabvány, legalábbis ahhoz képest, amit eddig profi szabványnak kezeltünk), rászabadítja a dzsungelt a videóvágó szakmára. És ez pont úgy fáj, mintha megcsalt volna a csajod…

Kapanyanyimonyo

Külön poszt, és semmi plecsni?
…vagy ez többet ér, mint a plecsni?

😀

vs

Egy biztos, nem fog az apple 300 dodoert ferrari kulcsot adni a tomegeknek -se- (mennyibe kerul az autocad macre? 4-5k?). Valtozott a policy, valtoztattak a termeken is. Kivancsian varom, hogy mi fog tortenni termekfejlesztesileg egy ev alatt. Lehet, hogy az ertekesitett darabszamon behajtjak egy pro szoftver fejlesztesehez szukseges penzt. Azt termeszetesen lekakalom, hogy barki hasznalhatja (valjuk be, eddig is elerheto volt barki szamara, max nem volt vonzo id: szexy a felulet), ennel azert tobb kell a piacon.