Heti Meteor – második adás

Eltelt egy hét, sőt, egy hét és még egy nap, itt van tehát a Heti Meteor második adása, ahol FB2-vel arról beszélgettünk, milyenek lettek az új hardver frissítések, és ki milyennek látja a Mac OS X 10.7 Liont. Én már egy hete nyúzom, FB2 néhány napja.

Kérjük, hogy egyben hallgassátok, amikor időtök van. Podcast-et az ember nem hallgat gép előtt, annak értelme nem sok. Célszerű közlekedve (vonatozás, autóvezetés vagy melóba ingázás alatt) valamilyen podcast szoftverrel — legegyszerűbb, ha iTunesben feliratkoztok a linkre és a telefonon egyszerűen a “Get” gomb segítségével letöltitek az adást. Próbáljátok ki!

A podcast feed címe: http://feeds.feedburner.com/hetimeteor
Második adás direkt link: http://plastik.hu/media/meteor/heti_meteor_2.mp3
iTunes podcast link: http://itunes.apple.com/hu/podcast/heti-meteor/id451725699

46 hozzászólás

Muturko

Egyre jobbak vagytok, srácok! A te hangminőséged most már kifogástalan, a másikon még lehetne finomítani.

FB2

Muturko – igen, én is dobom a Logitech szettet, és előveszem a rendes mikrofont legközelebb. Asszem nem nyerjük meg őket szponzornak!

Adrian

Unfortunately there is no way to subscribe to a podcast directly on the iPad. 🙁

rupert

Podcast kedvelőknek iPhone-ra az Instacast appot tudom ajánlani, nem kell hozzá iTunes syncelés, letölti az új epizódokat.

Reb

sorry, hogy megint savazok de káros hatással van mind a idegrendszeremre, mind pedig a bioritmusomra 🙂 FB2 hangján ennek az agyonkompresszált hatást keltő kioltós volume boostnak

klarky

Minél többet hallgatlak benneteket annál inkább rájövök, hogy ez az apple világa elképesztő távol áll tőlem.

Adrian

FB2, köszi, de erre most nem telepítek appot. Csak azt az egyet hallgatom, majd ha megyek nyaralni a hétvégén letöltöm aztán ott meghallgatom őket.

Vagy van még magyar podcast amit érdemes hallgatni? Konnektort ismerem.

Ger

@Adrian:
– Vipcast érdekes témákkal, kicsit idegesítő hangú (nem tehet róla) riporterrel. Régóta megy, nagyon kitartó a szerző.
– Almalap behalt, jogosan.
– Inforádió műsorai podcast formában (én az Arénát hallgatom, változatos, jó műsor, kiemelkedően jó riporterekkel)
– Józsiéké jó lesz, csak tartson a lendület!
– Kozmofizika (bár a hivatkozott ábrákat jó lenne megszerezni) nehéz, az első óra után szoktam elveszteni a fonalat. Szigorúan sorrendben hallgatni!

koh

off: srácok kénytelen vagyok win7-et feltenni bootcampel mbp-ra lehet azt külső usb meghajtóra?

payskin

Én fejhallgatón hallgatnám, de megzavarodok attól, hogy FB hangereje egy pillanatra sem konstans, hanem pulzál folyamatosan. Józsi, te meg legközelebb rakd el az orrod/szád elől a mikrofont oldalra, és akkor nem szuszogsz benne. Nem rakétatudomány ez. 😉

peter

Józsi! Ez után a podcast után többé nem nem fogok veled kezet. Egyik ujjaddal sem.

Dale

Nincs igazán hozzáfűzni valóm, csak egy megerősítő kommentet akarok tolni: folytassátok, nagyon jó. Téma lehetne még GTD és life hacking, ha már minden Lion gesztus működik. 🙂 Még mindig görcsben van kicsit az arcom. 😀

keats

Csatlakozom Dale-hez, folytassátok ez az adás is tökjó volt.

Semmi Apple termékem nincs, de így is minden keynote-ot elejétől-végéig megnézek és követem mit csinálnak, mert egyértelműen ők járnak messze az élen usability és interface design témában a világon, minden demójuk felér egy többórányi hosszúságú szakmai kurzussal ha az ember nyitott rá és tudja mire kell figyelni.

A Meteor pedig teljesen jó a látottakat elmélyíteni és meghallgatni, hogy két rutinos, jó beszélőkéjű emberke mit tart hasznosnak és feleslegesnek az aktuális újításokból.

Desh

Egy kérdés: a további részekben is csak az Apple témák fogják felölelni az adás kétharmadát?

Dewla

Nekem bejött Józsi hangminősége, azt hiszem a Konnektor-hoz én is vásárolok egy ilyen Samson Go Mic-et.

Cruy

Végre valami jó kontent amit heti rendszerességgel fogyaszthatok. Régen amugy több (audio/videó) kontentet krealtal, pl mikor az xboxot mentél el kolcsonkerni alientol stb. 🙂

lakospeter

Ez a “Podcast-et az ember nem hallgat gép előtt, annak értelme nem sok” olyan, mint a Super Meat Boy indításakor az “A gamepad isn’t required but neither is bathing” üzenet 🙂
Bevallom a #2-t gépnél hallgattam, de az elsőt (amiről lemaradtam) ill. a következőket már iPodon fogom. Amúgy gratula, az utolsó pár perc volt a legjobb az e heti adásban 🙂

Dewla

11K HUF-ért amennyibe most kerül (ennél nem szánok rá most) akciósan milyen más alternatíva van? Ráadásul holnaptól 1 hónapra bezárnak. Egyébként én már egyszer körbejártam a podcast miki témát, és a legtöbben a Blue cég termékeire esküsznek, konkrétan a Snowflake (hasonló mint a Go Mic, de szerintem csúnyább), Snowball és a Yeti cuccokra. A Snowball és a Yeti már hangszerek rögzítésére is alkalmasak, 25K-tól indulnak felfelé, leginkább ott hozhatnak lényegesen többet, amikor többen ülnek körbe egy asztalt. Szóval apró kompakt, mac-el zokszó nélkül működő, design-os, viszonylag jó árban lévő, azonnal fogható (ma délután), általánosságban jó minőségűnek titulált (review-k által is) podcast mikrofont én nem tudok másmilyet. De ha te mégis azt mondott hogy szerinted ne vegyek vagy mást vegyek, akkor várok.

dnipower

Sziasztok!

Hogyan tudom visszatenni az all my files parancsikont, ha kivettem a Finderből?

zsoltbarabas

Nemtom…. én most mindennel várok.
iPhone-ra, új iPad-re, várok a normális Final Cut Studio-ra, iLife 12-re, Lion-ra is majd később cserélek.

Most ilyen várandós vagyok… 😀