Zokni és alsónemű kérdés

A háztartásban rohamosan fogyatkozó férfi alsónemű és zoknikérdés kapcsán elé egy olyan jövőképet látok magam előtt, ahol a szekrényfiók kihúzása után azonos típusú, általam kedvelt, zokni és alsónemű példányok sorakoznak megfelelő mennyiségben, amik kényelmessé, gondolkodásmentessé teszik a reggeli keresgélés problémáját.

Azt az elhasználódott, régi, megnyúlt gumijú alsóneműt pedig, ami most egy utolsó kegyetlen reggeli kapkodás miatt rajtam van, amint hazaértem, a macska tágra nyílt szeme láttára ki fogom a kukába — DOBPERGÉS! — baszni.

Nem játék, nem vicc, nem szórakozás, hogy az ember napja hogyan kezdődik.

Ordnung muss sein.

28 hozzászólás

Hassan

Ezt én is így csinálom, csak nálam nem nézi a macska.

retekláda

Én épp tegnap ejtettem meg az aktuális karbantartást a fiókban:

ÖSSZES zokni kukába és új garnitúra fehér+fekete+barna. Így soha nem kell párt keresni, csak szín szerint, ami nem akkora kihívás.

Dob

Teljesen jó elgondolás, szerintem ide jut el mindenki elöbb-utóbb.
A számozott vagy napokkal feliratozott zoknik azonban zsákutca. sosem találja meg az ember az éppen soron következőt.

rudo

a férfivá érés igen jelentős lépcsőfoka ez. évek óta kétféle zokni létezik, fekete aminek van szára télre, fekete aminek nincs szára nyárra. ezeket viszonylag nehéz összekeverni. ezt lehet még finomitani a múlt téli (gyakorlatban ki nem próbált) ötletemmel, miszerint félmagas szárú csizma/cipő fene tudja ennek mi a pontos neve, amiből úgysem igazán látszana ki a zokni és ehhez mehet a nyári szár nélküli (ami szerintem kényelmesebb).

az alsónadrág igazi kihivás, ebből is kétféle van: az egyik amit nagyon vonzó lenne felvenni, mert szép és új – hiszen kb egyszer volt rajtam, de neeeem kényelmes, vagy szar az anyaga stb. a másik amelyik már bizonyitott, hű társ, az ember szivéhez nőtt (boxer lévén jobbára vicces állatok és egyéb komolytalanságok teszik még személyesebbé) és vétek lenne megválni tőle – ofkz vállalhatatlabul rongyos, de úgysem látja senki… 😉

igen tudom… ez a “sportosan elegáns” mintájára a “stílusosan igénytelen” 😉

rudo

és még egy igen fontos tipp (nem tudom van-e ekkora állat rajtam kivül a földön), de én bizony minden zoknit kétszer veszek fel. nem, nem két egymás utáni napon, és nem is összesen. úgy értem egymás után. azaz felveszem, majd le és újra fel.

nem vagyok kényszerneurotikus, nem lépek kinosan a kockakőre, és ilyenek. egyszerűen első alkalommal az a szegény textildarab még próbál idomulni a formához, amit hamar meg is talál. nekem viszont az utolsó élmény amit az “idegek tárolnak” az ebből adodó kényelmetlen érzés. olyan, mint a por a szemben, amit még percekkel késöbb is ott érzünk. igy viszont a második próbálkozás olajozott volta kárpótol és boldogsággal tölt el… kezdődhet egy sikeres nap 🙂

Dani

Vége egy igazi Józsis poszt, már hiányoltam és épp írni akartam. 😀

yzzy

A normális zokni és az alsógatya-állomány karbantartása (selejtezés + beszerzés) férfiember számára a törzsfejlődés teteje! Mikor rájössz, hogy a külső szemlélő számára láthatatlan ruhadarab nem a külvilág miatt fontos, hanem mert neked kényelmes (mind keresni, mind hordani), akkor nagy lépést teszel azért, h ffinek érzed magad 🙂

Ráadásul az emberben ott tombol a gyűjtőszenvedéllyel (“jó lesz ez még”) kevert spurság (ezért? ennyit?), emiatt méltatlanul mellékvágányra terelt ruhadarabok. Pedig a legfontosabbak, hiszen alapkomfort. Amikor reggel kiemelem a gardrób alsógatyás fiókjából a gatyát (négy oszlopban, egymásra rakva, kivasalva) és a zoknis fiókból a zoknit (kétrét hajtva, egymáson, külön a télik, külön a nyárik, külön a feketék, a barnásak és a színesek), akkor az egy jó érzés.

Én azt szoktam tenni, hogy évente selejtezek, kidobom a legelhordottabbakat és veszek helyettük mindig néhánnyal többet. Így a készlet növekedést mutat, és mindig újak!

sjuknoah

Józsi, én nemrég léptem meg a meglépendőt, azaz a következőt:

1. 50 pár tökegyforma, sima, fekete pamutzokni bevásárol.
2. Minden régi zokni kuka, nincs kivétel.
3. SOHA TÖBBET VÁLOGATÁS MOSÁS UTÁN, és reggelente is megszűnt a döntéskényszer.

Ajánlom mindenkinek 🙂

Ger

sjuknoah módszere a működőképes. Nekem is csak egyforma típusú és mintájú zoknijaim vannak (3 kategória: barna, drapp, fekete), de amióta valami ökör kitalálta a JPress-nél (általam preferált márka), hogy szélesítik a kínálatot, kinyírták a csereszavatosságot!

Mondjuk akkor lennél kemény, ha hazaérkezés előtt kivágnád a francba!

birka

Alsónadrág fronton: kizárólag Tezenis alsónadrágjaim vannak, egy típus, sok színben – bármikor tudok vásárolni így, minden matek nélkül.

moszat

50 pár tökegyforma…

…aztán elkezdenek kilyukadni és megint kerülgetheted a lyukasakat a tökegyforma zoknik között. És reggel tuti hogy a lyukas párt veszed ki a halomból. Alsógatya dettó.

Meglátásom szerint a ‘dobjuk ki időben’ vs ‘jó lesz ez még valamire’ problémán kell itten dolgozni.

sjuknoah

Lyukas zokni alapbol kuka, amugy meg kabe egyszerre fognak kilyukadni, es akkor kezdodik az egesz elolrol az egyes lepessel.

Zsolti

Nem tudom, miért érzem, hogy ezzel mindenki meg fog botránkozni, de én egymásba csomagolva, gubicsokban tárolom a zokniaimat. Reggel nincs párosítgatás.

Reb

szegény macska 🙂

de egyébként tényleg nehéz megítélni néha azt a pontot ahol az alsónadrág (macska láttára vagy anélkül) kukába “baszandóvá” válik

pulló

Baszki én évek óta nem találok normális zoknikat!
A calzedonia zoknijai jöttek be a legjobban, de sajnos olyat már nem találok. Valami egészen zseniális finom anyagból készült, vékony gyapjúzoknik voltak, elérhető áron.

HUNDavid

En is az egyszerre sok beszerzes hive vagyok. Csak fekete zokniaim es alsogatyaim vannak. Egy azon markabol. Bevalt, szeretem.

eFi

Ez a post valami csillag együttállás lesz, mert tegnap qrta fel az agyam az alsógatyás fiók tartalma, minek hatására ma be is táraztam egy új 10 darabos szettet az általam favorizáltakból.

Reb

olyan ez, mint a raidbe szánt vinyók…. nem szabad ugyanabból a szériából túl sok darabot egyszerre használatba venni

tutuka

én hiszek minden idők egyik legszánalmasabb találmányában, a zoknicsipeszben. nincs többé válogatós para, sem reggel, sem mosás után, sem semmikor.

morcosmacko

Nálam a leselejtezett alsógatyáknak van még egy esélyük olajosrongyként.