További mozgások a médiapiacon

Kreatív Online:

Az Origo közleménye szerint közös megegyezéssel távozik Weyer Balázs, az Origo portál főszerkesztője és Nádori Péter, az Origo.hu internetes újság főszerkesztője. Mindketten október elsején fejezik be a munkát.

A HVG szerint Gazda Albert megy át betölteni:

A hvg.hu értesülései szerint Gazda Albert, az Index lapszerkesztője igazol az Origóhoz, bár egyelőre nem tudni, kinek a helyét veszi majd át. Úgy tudjuk, Gazda az Index belső levelezésében is megerősítette a hírt.

The plot is so thick now.

30 hozzászólás

vs

Érdekes, bár Weyernek (szerintem)nem igazán sikerült tüzet csinàlni, ès Gazda igazolásával, mintha nem is ez lenne a cél.

Ford

Gazda, aki szerintem fél éve még kultúr rovat vezető is volt és az index kultúr rovata klassziksokkal az origoé alatt van (tehát nem tudom miben áll a tehetsége), nekeme egy kicst jobbosnak és egyúttal alkesznek tűnt. Cáfoljatok meg.

v150r

Csak én olvastam először Bálint Gazdaként? 😀
Egyébként érdekes ez az egész szitu, úgy látszik, hogy ha nem is Wikileaks, akkor menő lett távozni a főszerkesztői posztokról.

snort

@Kelemen Én is néztem, hogy hova lettek a wikileakses vezércikkek, egy-másfél hete szépen elapadtak – ma egyből az ugrott be nekem is, hogy na ÓVének csak megfeküdte a gyomrát az őszödözős cikk.

karma.koma

@v150r én is kvára Bálint gazdát olvastam egyrészt, és egy übergiga Uj-Weyer-Nádori hírpotál van készülőben szerintem, másrészt. Ez nem lehet véletlen egybeesés!

kelo

Ez politika kőkeményen. Az Origo egy államilag sok oldalról szívatott multi tulajdonában van. Sokszor érkeznek “kérések”, márpedig (legalábbis ezzel) a kormánnyal udvariasnak illik lenni, ha sokszor kérnek valamit. Minden média pozícióba megbízható ember kell. És ha csak egy fokozattal letekerhetnek az origonal es az indexnel (ha nem is lesznek kormánypártiak, de legalább a főszerk. több politikusi telefonhívást vesz fel), az – ezt képzelik – sokat jelenthet. Plusz ez hatalmi (pszichológiai) kérdés is. (A gazdaságon kívül) minden, minden területen az van amit akarnak, amit kitatlálnak (már ha valamit kitatálnak) és nem tudják elképzelni, hogy pont egy média vezetője tekintetében nincsen beleszólásuk. A mostani kormány amúgy teljesen privát cégeknél jelenik meg és tesz kéréseket (pl. váltat le embereket és javasol helyükre másokat).

Mire a gazdaság jövőre tönkre megy: recesszió, magasabb inflácio, a junk kategóriába való leminősítés stb., illetve egy kicsit utána egyesek rájönnek, hogy nem minden területen van hatalmuk. De addig még sok víz lefolyik a Dunán és az index meg az origo nem lesz a regi. Get used to it.

yzzy

Kicsit sem vicces, h egy volt Indexes vig (Vaszily) köszöni meg Nádori és Weyer 14 éves origós munkáját. Egyébként szerintem az Origó az elmúlt hónapokban egyre jobb lett.

TBS

yzzy, igen szerintem is beérték egymást. Ki innen, ki onnan indulva…

labujj

Weyer…
óóó, ismertétek volna.
jó időben jó helyen…és kurvára sokáig húzta. (de tényleg nagyon_sokáig. sok év.)
sokat cigiztünk annó “együtt”.

“akkor ez hogy vagy angolul..várj írom…”

vargatom

Szindbad: már miért ne lehetne egy jobbosnak baja a mostani kormánnyal?

utó

Én mindig azt hittem, hogy ez a Gazda Albert név valami poén. Tényleg így hívják? 🙂

feverdof

“Én mindig azt hittem, hogy ez a Gazda Albert név valami poén”
ez mindenkepp a het leghulyebb commentje cimert indulhatna : )

codered

Feverdof: pedig tényleg nagyon úgy tűnt elsőre, hogy GA neve csak álnév.

ekkerjoz

A régi rendszerben minden lapnak megvolt a gazdája, és ezt nem is titkolták, ott volt a címlapon, valami frappáns idézet mellett, alatt. Népszabadság és minden megyei napilap az állampárté volt, a Népszava a szakszervezeté.
A KISZ központi hetilapja a Magyar Ifjúság volt, a Magyar Nemzet pedig a Hazafias Népfronté.
A Magyar Hírlap a minisztertanács lapja volt, a Szabad Föld meg a vidéki dolgozóké, ez is hetilap volt.
A televízió, rádió egyértelműen pártirányítás alatt működött.
A stencilgépeket (korabeli szitás sokszorító eszköz) és a céges telefonközpontokat nagyobb ünnepek előtt leszerelték, zárt helyen őrízték.
A nyomdákra ipari őrök vigyáztak 24 órás szolgálatban, az év minden napján, éles lőszerrel, géppisztollyal.

IIsti

ekkerjoz:
“A stencilgépeket (korabeli szitás sokszorító eszköz) és a céges telefonközpontokat nagyobb ünnepek előtt leszerelték, zárt helyen őrízték.”

+ a stencilgép közelébe engedetteket előtte lekáderezték, csak megfelelő politikai megbízhatóságú embert engedtek oda.

Ford

Nézzétek, ha a kormányközeli oligarcha nyíltan putinnal szimpatizál, ha Kína és Szaud-Arábia a minta, akkor olyan sok meglepetés nincs. Ez a kontrollról szól, a hatalom érzetéről. Az van amit én akarok és bármit megtehetek, ha nem, akkor hiszti van. A nem militáns korménypártiak meg nem erőltetik, puhányabbak, nem értik az erőszakosságot. Olyanok mint Obama, 26x is – naívan – kompromisszumot ajáénl mközben ledarálják.

Szerintem bitos h azt gondolják, hgy Kádár jó volt, csak túl gyenge volt (nem tudta a határon kívül tartani a benzinárat stb. mert ügyetlen volt). De majd nekik sikerül és nagyon fasza lesz. Végül is 40 évig elég nyugdotan elvoltak az emberek (igaz, az eladósodás árán, amit mit utálunk, de azért dühösek vagyunk ha nincs) biztos megint ez lesz.

Dr. Lakatos Winnetou

@ekkerjoz: Még ’87-’90-ig is ez volt az egyetemen! 🙂

ekkerjoz

@Dr. Lakatos Winnetou:
“Még ’87-’90-ig is ez volt az egyetemen!”

A tényleges rendszerváltás nem a III. Köztársaság kikáltásával ért véget, sőt, akkor még nem is nagyon kezdődött el.
Valószínűleg még mindig tart, és elég sokáig el is fog tartani.

Geza

A rendszerváltás Magyarországon nem ismert fogalom. Néha volt egy-egy sikertelen forradalom, aztán minden ment tovább ugyanúgy. Az újabb és újabb jelenkor rétege hagymahéjként nő rá az előzőekre, nem veti ki és nem tagadja meg azokat. Így tehát logikus, hogy ma egy kurvamohács!-ugocsanoncoronat-kuruclabanc-deákreformista-zsentristaurambátyám-vérnáci-kriptokommunista-kádárista-nekünkBősNagymaroskell-hornista-útelágazásos-elkúrtuk-orbánkirály-magyargárdista Magyarországon élünk. És ez most így megy előre, mint egy nagy gömböc, a jövő felé, amíg ki nem pukkad.

bp

Az összes cenzúrakísérlet általában ugyan oda fut ki, mint a szülői tiltás: minél kevésbé szabad, a büdös kölök csak azért is meg fogja csinálni. Így nem is értem hogy miért jó ez a mostani hatalomnak, hiszen tudvalevő, hogy így csak az ellenzéket fűtik, hiszen számomra már csak az a kérdés, hogy az (el)üldözöttek milyen lapban egyesülnek újult erővel?