Az Index elköszön Uj Pétertől

Zseniális címlap lett a leköszönő Index főszerkesztőjének állított, kifejezetten szórakoztató, főleg azoknak, akik személyesen is ismerik az Uj Péter jelenséget. Szily:

És végül nem kerülhetjük meg azt a kérdést sem, hogy mi Uj Péter öröksége. Mi az, ami tartósan velünk marad a távozása után is?

A válasz a totális szociális elszigeteltség. Az embernek, aki Uj Péter közelében él, először a haveri-ismerősi viszonyai lazulnak meg, majd szűnnek meg rövid időn belül. Először még magyarázkodunk, hogy “nem ÚGY értettem a négereket” meg hogy “tudod, hogy igazából MTK-drukker vagyok” és hogy “ez a szó jó értelmében vett buzizás volt”, aztán lassan feladjuk.

Sok mindent el lehetne mondani az egész kapcsán, de talán elég annyit, hogy akkor járjon majd a szátok, ha leköszönő főszerkesztőként a szerkesztőségetek ilyen anyagot készít nektek.

21 hozzászólás

monguz

A komoly probléma az, hogy amit UP meg Kősüllő ‘nem úgy ért’, azt a tumblr-os haverok jelentős része ‘úgy érti’. Vagyis UP-ék perpetuálják a rasszista, homofób stb. kommunikációt és miközben ők jól röhögnek a többiek rasszizmusán a többség (pl. a napiszar.com ból is jó láthatólag) ‘úgy érti’ (UP-ék pezen ezen is szórakoznak, de egyúttal erősitik is).

Deino

Le a kalappal az index előtt, a jelek szerint ma azért összekapartak egy szikrányi gerincet és kreativitást, de remélem, hogy nem utoljára…

alternaiv

Az ilyenekért lehet szeretni az indexet, születésnapkor, designváltáskor mindig ki tudnak jönni valamivel. Egyébként meg jó középszer, semmi több, de olyanok mint a Fidesz – ki tudná leváltani őket? 😉

fapina

“…kifejezetten szórakoztató… akik személyesen is ismerik az Uj Péter jelenséget.

[…]

…de talán elég annyit, hogy akkor járjon majd a szátok…”

ez most vmi személyeskedő, dekódolt üzenet az értő benfenteseknek,
ami így dúrwán belehangzott a digitális éterbe;

vagymi?

DxB

Hogyan lehet Fideszes az index.hu, ha az utobbi hetekben is egy csomo index ellenes dolgot irtak?

klarky

Hosszú-hosszú éveken, de akár egy évtizeden keresztül is a szerdáim meghatározó része volt kinyitni a Népszabit és apámmal, kollégákkal vagy akár csak magamban felolvasni a cikkeit. Hetekig kívülről tudtam őket (míg felül nem írták a következők) és a suliban az osztálytársak (akik amúgy azt se tudták, h ki UP) követelték, h meséljem mit írt és én mondtam by heart.

Aztán mindet ki is vágtam míg járt az újság, ma is megvannak, rengeteg cikke mappákban várja elrakva, hogy ismét elővegyem őket. Egyszer kinyitottam és egész délután/este olvastam, nem tudtam abbahagyni, mindről eszembe jutott valami. Iskolabál, hangposta feltörések, hogyan csináljuk ingyen napfénytetőt a skodára, az igazgatótanács elnöke, stb- stb.

És persze a platik.hu és angelday. Mert Józsiról is UP-tól hallottam először.

Remélem még valahol viszontlátjuk és folytatja az írást!

Az index-nek meg nagy respekt az emlékezésért. UP már nem élt hiába ha ekkora nyomot hagyott kollégáiban (meg persze bennünk, olvasókban).

klarky

@vs: természetesen nekem meg van ez is, de talán nem ez az egyetlen ilyen jellegű UP könyv.

(amúgy sajna az a könyve csak egy válogatás, már megjelenésekor sem volt meg benne az összes cikk)

addikt

Most ez a szőrös csávó nem halt meg ugye, akkor szoktak ilyen gejl tablót meg szirupot kerekíteni emberek embereknek?. Egyébként a teamécseseket még hiányoltam meg a kifröccsenő viaszt amúgy rendben van, volt, de végül is ki a fksz kíváncsi minderre egy hírportálon, leszarom hogy ő volt a főszerkeztő bze. 🙂

vs

na végre, hol késett ez a hsz. menő vagy bze!
Klarky: tudom, csak azért a link ha valakinek egyáltalán fingja sem.

vs

semmi okod szerénykedni. csak valamit félreértettél, pl az tök jó dolog, hogy ez új sansz az indexnek (sok fika volt, hogy így meg úgy nem jó a portál) és up-tól is lehet várni, hogy előjön valamivel. ennek pl semmi köze a síráshoz meg a gyertyázáshoz.

feverdof

” akkor járjon majd a szátok, ha leköszönő főszerkesztőként a szerkesztőségetek ilyen anyagot készít nektek.”
hat akkor meg se mukkanunk, szerintem erre az atlag magyarnak is 0.00000001% az eselye

kuka

Deutsch Tamás: Az Index holnaptól: nincs Uj a nap alatt:)

Muhahaha, de jó fej ez a Tompika, még, még, még, ezért imádjuk.

Geza

álságos faszság. ne búcsúzkodjon, hanem búcsúzzoon UP-vel együtt, akinek gerince van.