A Prince of Persia C64 port

A vasárnap megjelent Prince of Persia C64 port készítője részletes posztban számol be arról, hogyan tudott tökéletes portot készíteni a szintén 6502 architektúrájú Apple II eredeti Jordan Mechner játék alapján. Remekül leírja az útkeresést, hogy előbb talált egy C64 magyar projektet:

Utána egy ingyenes PoP fan remake-et, azt, hogy ez miért nem volt jó, utána azt, hogy hogyan jutott el az Apple II eredeti játékig, végül Mechner kéziratáig (PDF direkt link), és onnantól azt, hogyan kezdte el egy Apple II emulátorban visszafejteni a kódot és portolni Commodore 64-re. Egyelőre a posztsorozat első két része készült el, de a magamfajta 8 bit huszárnak fantasztikus olvasmány. (Háttér: 1991-ben Peter Norton könyve alapján a nyári szünetben a lányok szoknyájának hajkurászása helyett assemblyben kezdtem programozást tanulni egy XT gépen, aztán később a VGA korszakban megérintett a demóírás szele, volt kiadott anyagunk is, haha, viszont legjobban azt szerettem, amikor Turbo Debuggerben nézegettem Maxwood / Majic12 kódját — emlékszem milyen jó volt, amikor kiadott valami új munkát és láttam, hogy mennyit fejlesztett a “frameworkon”, good times.)

Szóval a két poszt:

Part One – Why the hell would anyone want to do that?
Part Two – In the beginning there was a binary data blob

8 hozzászólás

utó

A Majic 12-ből Elijah az osztálytársam volt gimiben. 🙂

elijah

Face / Majic 12 rulz… foleg azert, mert en irtam hozza chiptunet 🙂
Ehun:

http://www.pouet.net/prod.php?which=2523

Tovabba itt van a zak is… emlekszem mennyit szaroztam vele hogy beleferjen <20k-ba. Bar foleg a pattern data miatt volt ekkora, az pedig koztudottan jol tomoritheto 🙂 Hehe, regi szep idok 😛

http://modarchive.org/index.php?request=view_by_moduleid&query=166672

uto: Ooo, nem ugrik be a beceneved, please help 🙂

_flex: Maxwood jelenleg Bp-n el es dolgozik a Nokia-nal, mindenfele gamekat fejlesztget mobilokra Java-ban.

greg

őőő, maxi mióta dolgozik a nokiánál? ahogy én tudtam évek óta a saját cégében tolja http://kampointeractive.com

(nokiáNAK esetleg tolhatja, de inkább csak nokia telefonokra. mert nem csak javaban tolja az ipart hanem egy tucat más platformra is. :D)

utó

Elijah: heló! 🙂 Most nem akarom összekötni ezt a nickemet a valós személyemmel. Élőben nem használtam soha becenévként. Majd Facebookon megkereslek.

elijah

greg: kb 1-1.5 eve nyomja a Nokia-nal. amennyire en tudom, a sajat ceges dologgal leallt es full java-ban nyomja, de nem beszeltem mar vele kicsit tobb mint egy eve.