33 hozzászólás

klarky

Lada Samara és Hyundai Getz útban a Csendes óceán felé?

Hát honnan indult ez a kis robot? 🙂

Golah

Ez nagyon ott van, remekül indult vele a napom. Tényleg király ötlet, de én már sok rövidfilmet láttam ami azodabaszós koncepció ellenére belebukott a megvalósításba, ezért mindig szkeptikusan állok neki megnézni egyet. Ez viszon baromira tetszett, többször is megnéztem, és fogom is még biztosan. Thx

Sent from my iPhone 4S 🙂

fraki

Hát amikor átmegy a brooklyne bridge-en, az tényleg nem street view. Óvodás viták elkerülése végett javaslom megnézni a street view-t hozzá 🙂

yano

kreatív persze, de az első felében bal felül mindig fent van N-észak, akár merre megy

fraki

Nincs okom kételkedni benne, hogy a videóban ezt látjuk:

http://g.co/maps/7r7rq

Nagyon állításfüggő vagy, több önbizalmat. Illetve elismerem, hogy posztoló-kommenter oppozíció, meg ilyen lélektani dolgok, dehát mondom, ne emeld a tétet ész nélkül.

utó

Én szeretek hinni, de nekem is fura. Nézegettem pont Street View-t, és nekem úgy tűnik kézi léptetés alapján, hogy az marha darabos. Például amikor előzik a Google autót pont ezen a hídon, akkor az egyik képen még nincs sehol az előző autó, de ha egyet léptetek előre, akkor már az egész ott van szinte. Vagy lehet valamilyen módszerrel finomabban léptetni a Street View-t?

Ilyen darabos képanyagból (pár FPS lehet) legalábbis művészet ennyire folyékony mozgóképet csinálni.

Mindazonáltal szerintem baromság is, hogy egy ilyen alkotást az alapjánítélünk meg, hogy mekkora szenvedés volt előállítani. Ha valamilyen egyszerűbb, hatékonyabb módszert (is) használt esetleg, attól kevésbé értékes a mű?

Neteketóriázz!

Mikor átmegy az északi összekötőn az tuti nem SV, de egyébként á kukárádzsá olyan jó.

fraki

Nem, nem lehet a street view-ban ilyen finoman léptetni, és a képek minősége se ilyen egyenletes. Street view-ban fotók vannak, a videóban pedig videófelvétel. De mindenki meg tudja nézni maga.

És a videó értékét az adná, ha hiteles lenne, mert az igazolná az ötletet. Így is érdekes, de nem annyira.

DnP

Jozsi mostansag mindent beszop elsore, nemtom mi lett vele. Ha mutatnek egy videot amin egy nyul hekkeli az id Tech 5 motort, majd levezeti a heisenberg fele hatarozatlansagot csukodt szemmel repat majszolva, siman elhinne, es elkuldene a nihilbe ha barki megkerdojelezne az egeszet.
A fenti videoban max az intro alatt van SV, a tobbi sima handycam… bar hiaba mondom.
Szemellenzo RuLZ!

GabE

Csak azért néztem meg a kommenteket, mert kíváncsi voltam, hogy ebbe is belefikáztok-e. Gratulálok, sikerült… (szürkítést kérek)

DnP

Miert nem ismered be, ha tevedsz? Miert kell akkor is nyomni a hujeseget, ha szemmel lathatoan nincs igazad? Plane ha a kommentelok 99%-a is kamunak tartja…. kinek all ez az erdekeben?

CEX

Régen élmény volt olvasni a kommenteket itt, manapság inkább csak okostónik vitatkoznak, de nem baj, majd csak kikopnak innét 🙂 a videó pedig király, nem kevés meló van benne..

codered

A videó +1, a kommentek szarok. Na és ha nem csak streetview képekből rakták össze?

BGy

Ej, nem kispályás filmetűddel állunk szemben! Nálunk mostanában mászkál a Google Streetview kocsija. Eddig kétszer találkoztam vele, majd keressetek a képeken! 🙂

fraki

Annyit hozzátennék, hogy valóban nemcsak a híd nem street view, hanem a városi felvételek kivételével semmi nem street view a videón. A városi rész az.

És ez nem bírósági kategória, hanem vak is látja kategória. A Brooklyn Bridge pontosan beazonosítható, ezért bárki a saját szemével megnézheti a street view-n magán, hogy mekkora különbség van, természetesen (mellesleg) az autóforgalom se egyezik. Be is linkeltem.

Továbbá street view-ban nincs motion blur, ahogy a videóban az erdei részen.
Street view-ban nincs ilyen finom léptetés, a képek megvilágítása néhány lépésenként változik, és sok helyen látszik az összehegesztés is, pontosan azért, mert azok különálló fotók. A valódi street view-n a brooklyn bridge-en látható ez különösen. A különbség a videón belül is szembeötlő, a városi rész az egyetlen, ahol nagy léptetéssel stop-motion jellegű a látvány, a többi rész videófelvétel van.

Aki akar hinni, az hisz, és becsukja a szemét. De ebben igaza van DnP-nek, hogy ez a szemellenzősség definíciója, mikor egy illető kinyilvánítja, hogy állásponthoz igazítja a információk szelektálását, és nem fordítva.

A témának ez ad jelentőséget, egyébként nem lenne.

Fabók Péter

Ti most tényleg azon vitáztok, hogy ez most street view-val készült-e vagy sem? A film jó? Jó. Érted, hogy miről szól? Érted. Mi a fenéért köttök bele minden kreatív ötletbe, ami nem a ti fejetekből pattant ki?

fraki

Itt egy ugyanilyen késztetésű videó, egyenesen a Google-tól:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PTeCqnBuDdU

Nincs okom kételkedni benne, hogy a Google szándékosan butította le a videót, hogy még véletlenül se olyan élmény legyen, mint az itten posztban lévő.

“Ti most tényleg azon vitáztok, hogy ez most street view-val készült-e vagy sem?”

Nem, mert az nem vita tárgya. Azon vitázunk, hogy a Józsi szemellenzős-e vagy sem.