Nokia Lumia

Bejön nekem ez a Lumia sorozat (az első Windows Phone-os Nokiák), meg főleg Stephen Elop, a Nokia kanadai származású CEO-ja. Értelmesen, viszonylag bullshit mentesen mondja az infót, le is fordítottuk a 3 perces interjút vele, amikor bemutatták Londonban a Lumiákat, íme:

39 hozzászólás

GK

Már ne is haragudj, de az én definícióim szeirnt ez épphogy maga a színtiszta bullshit. Egész egyszerűen egyetlen gondolat sem hangzik el a 3 perc alatt a csávó szájából.

Llam

gk +1

twicán pont ezt akartam beírni: “bullshit” (de nem vagyok hajlandó blog.hu-ra regisztrálni)

Szabcsi

@Llam

Pedig megnézetem volna a fejed, amikor ezek után kiderül, hogy a twica-n nem is lehet hozzászólni.

moyirto

@Szabcsi +1

ez ígéretes, bár én félek, a win8 szerintem túl leegyszerűsített.
egy telefon kihasználhatósága attól függ leginkább, hogy milyen appokat fejlesztenek rá. az első fejlesztési terület az iOS, aztán az android, tehát egy jó alkalmazást kis eséllyel találok meg a WP marketplace-ében, persze third party appok is léteznek, az már más kérdés.

sz

Összefoglalom egy mondatban: “szeretnénk olyanok lenni mint az Apple”.
:]

Bel Riose

@moyirto +1

Nekem is nagyon szimpatikus a Lumnia 800, és a WP7 is, de kicsit olyan számomra, mint a Google+. Az sok tekintetben sokkal jobban tetszik, mint a faszbúk, de mivel a kutya nem használja az ismerőseim közül én se sok mindent tudok vele kezdeni. Hasonlóan ehhez ismerőseim, akik próbálták mér a WP7-et mind ugyanazt mondják: szép és jó, de az iOS és Android platfromhoz képest gyér az app választék, és lassan is jönnek ki rá cuccok.

doors

Engem meggyőzőtt, de van egy iPhone4-em. Annál azért annyival nem jobb, hogy platformot cseréljek. Sokmindenben még mindig kevésbé jó. Majd egyszer, ha … mittudomén, nagygáz lesz almáéknál.

addikt

Nekem a Meego szimpatikusabb a Nokián mint a windóz mobile, vagy mi ez.

[engé]

“The first REAL Windows Phone”…

Na, máris pofán köpte a többi WP7-re gyártót… 😀

Desh

@moyirto: a WP7 marketplace a leggyorsabban fejlődő MP, a megjelenésétől egészen mostanáig. Tény, hogy vannak fontos appok, amik hiányoznak még, de ezeknek a száma már nagyon leredukálódott.

Amúgy az MS nagy pénzeket öl a dev-be, pl Magyarországon is ha van egy diákod, ingyen lőheted fel az appokat a piacra.

Na de befejezem a térítést, mert még azt hiszitek az MS-től vagyok 🙂

doorshu

A nagyobbik Lumnia-t még a Nokia szereli , de a kissebbet már délkóreában gyártatja. Ennyire REAL cucc. 🙂

Morph

Androidon meg alapból ingyen lőheted fel, és aznap ki is kerül, igaz lassabb az appok ellenőrzése..

dodi

nagyon csúnyán lekéste ezt a vonatot a Nokia, meg a WP7 is. Most már lehet utána futni, akármilyen gyorsan de belátható időn belül nem érik el az egészen biztos.

yeah17

@dodi:
azt szerintem nem veszitek figyelembe, hogy a MSFT mit vitt veghez polo az xbox kapcsan is. barmi kitelik toluk.

Handras

“hogy a MSFT mit vitt veghez polo az xbox kapcsan is. barmi kitelik toluk.”

Ez ketsegtelen, de a konzolpiac sokkal szukebb mint a mobilpiac, es egy Sony meg egy Nintendo volt az ellenfeluk, most meg az Apple, es Google, meg persze az Xbox ota sok viz lefolyt a dunan, nem lesz egyszeru dolga a Microsoftnak.

batdance

Az Android egy zűrzavaros katyvasz egyáltalán nem felhasználóbarát.
Az Alma jó, de uncsi és nem értem miért jön mindenki azzal, hogy bezzeg ott van 1 millió fingós meg lézerkardos applikáció.
A WP7 jó, de hatalmas hátrányt kell ledolgoznia többek között a fentebb is olvasható előítéletes felhasználók miatt.
Ne felejtsétek aki igazi egyéniség, az almás termékeket használ!

Chal

batdance: szerintem pont azzal jön mindenki, hogy ott NINCS, vagy jóval kevesebb a szemét.
Ez az “1 millió fingós app” duma kb abból az időből származik amiből a “nincs copy/paste, mms, multitask”, csak a világ közben megváltozott, ráadásul ilyen arányokban ez sose volt igaz.

alternaiv

Vicces aki azzal jön, hogy ez a szekér már elment. Ilyen alapon az Applenek sem sok keresnivalója lehetett volna pár évvel ezelőtt az MS uralta PC-s piacon. Ne egy-két hónapban gondolkodjatok, a Nokia és az MS szövetsége pont azért érdekes és lehet erős, mert két tőkeerős cég kötött szövetséget, akiknek azért a piacismerete sem gyenge. Én kíváncsian várom a fejleményeket, szerintem az csak jót tesz a piacnak, hogy ha nem kettő (iOS vs. Android) szereplős lesz.

Henk

alternaiv: “Én kíváncsian várom a fejleményeket, szerintem az csak jót tesz a piacnak, hogy ha nem kettő (iOS vs. Android) szereplős lesz”

pont ez a lényeg, én a symbiant és a webos-t is sajnálom, nem azért, mert jobbak lettek volna az androidnál vagy az ios-nél, hanem pont a fentiek miatt

Zsolt

Szerintem itt a windowes 8 megjelenése lesz fontos mert haott tényleg megcsinálják azt hogy olyan lesz pc-n is mint telcsin az ütni fog sokak számára.
Arról persze lehet vitatkozni hogy mennyire lesz értelme de a nép venni fogja az tuti

Seth

dodi: És miért? Van, aki elvből nem vesz almát. Android sok neki,viszont van Xbox a, windowst és office használ. Nah mit vehet az ilyen? Nem kell ennyire azért elszállni…

Poklek

Bejön ez az Elop csávó? Na most már tudom Handrás miért talált neked egy “pixelhibás” gépet a raktár mélyén olcsóba’. 😀

zamar

Azért szerintem érdemes megemlíteni a Samsung saját rendszerét is, amire sokat fordít a cég és jó irányba haladnak.

Rack

Én emlékszem még a Nokiára amikor még nem lépett be a mobil piacra. TV-ket, muzsikcentereket, meg minden szart, apámf@szát gyártottak. Utánna már nem ment annyira a szekér és a szintén gyengélkedő “ITT”-vel állt össze, mint ITT-NOKIA. Aztán szépen eltüntek… Ha információim nem tévesek, egy magyar fejlesztés révén a zseniális menüjükkel lettek sikeresek a zsebtelefonkorszak elején, és később is. Egyszerű, könnyen átlátható volt a menüstuktúra. Sokaknak még a mai napig is az istentelefon a NOKIA. Viszont ez már egy öregebb korosztály, aki szépen lassan, de kihal.
Jobban járt volna a Nokia ha az Androidot választja. Az MS-nek nincs mit vesztenie.
Ez a videó meg színtiszta bullshit. Elop el lesz még egy ideig. Eltelik 1 és amikor nem jönnek a számok: lapát. Így megy ez.

Álmos

Ha a Nokia az Androidot választja, egy lennének a tucatnyi Android gyártó közül, és a legtöbb amire számíthatnak egy langyos alsó-középszerűség. Samsung, HTC, Sony, Motorola, LG… persze ezek közül majdnem mind gyárt WP7-es telefont is, a különbség az, hogy azok sosem lettek sikeresek. Így hát ez most egy tökéletes utolsó esély a WP7-nek és a Nokiának is, hogy visszakapaszkodjon a nagyok közé. Ha ez is megbukik, akkor viszont viszlát mindkettőnek.

GK

“Én kíváncsian várom a fejleményeket, szerintem az csak jót tesz a piacnak, hogy ha nem kettő (iOS vs. Android) szereplős lesz”

Ezt az érvet ezerszer hallottam már a legkülönfélébb kontextusokban felhozni, de egyetlen érvet sem tudnék a támogatására hadrendbe állítani. A több szereplős piac szerintem egész egyszerűen nem úgy működik, ahogy a közgazdászok elképzelik. Az újabb szereplő belépése nem hoz se több innovációt, se csökkenő árakat se semmi pozitívumot. Gondoljatok az iPad-re! Mi történt ott? Egész egyszerűen a többi szereplő lemásolta azt, amit az első szereplő csinált és most azon csámcsognak. És nem is valószínű hogy ez változni fog a közel jövőben.

TommyBravo

“Az újabb szereplő belépése nem hoz se több innovációt, se csökkenő árakat se semmi pozitívumot.”

Multitask az iPhone-on? Notification rendszer? Azért az iPhone használóknak is hasznára volt, hogy megjelent a konkurencia.

szm

Én nekem annyira tetszik a lumia, hogy lehet hogy cserélek iphone4-ről:D
meg amúgyis az üveg szép-szép, de a nokia nem törik:D:D

CEX

TommyBravo:

ne írj butaságot. Az Apple egyszerűen nem tartotta fontosnak, hogy azokkal a funkciókkal foglalkozzon, inkább elnapolta őket, és fejlesztettek addig más dolgokat. Az idő azt hiszem, őket igazolta. Pont az Apple az, aki kb. magasról szarik a jelenlegi piaci körülmények között a konkurenciára.