Melyik navigációt válasszam?

L. Balázs, Face:

Olvastam egy 2010 blogbejegyzésed a TomTom navigációs appról! Érdeklődni szeretnék, hogy mik a tapasztalataid? Frissítés, stabilitás stb… A navigációk közül eddig a T-s ügyfeleknek járó ingyenes Navigont próbáltam, de nem igazán jött be! Egyrészt elavult a térkép, másrészt jelenleg el sem indul

Én megpróbáltam mind a hármat, az ingyenes T-Comosat is, az iGO-t is. Ez utóbbitól látványosan megváltam 2010 tavaszán, azóta nem is követtem a frissítéseket. Én a TomTomnál maradtam meg végül, viszont nagyon szerencsétlen módon külön vásároltam meg a Nyugat és Kelet-Európai szoftvert (pedig egyben is lehet).

Határozott véleményt nem tudok formálni, tény, hogy nagyobb beruházást igénylő kiadás, én magam is ezért nem olvasztottam egybe a rossz vásárlásomat. Anno nagyon dühös voltam a lassú iGO-ra, azóta tudom, hogy sokat fejlődött, változott – de igazából nem érdekel a dolog, elvagyok a TomTommal.

Nem vagyok nagy autóból navigálós típus, hosszabb utazásnál használom csak a TomTomot, belföldön kizárólag Google Mapsszel navigálom magam. Annak idején a TomTom volt az, amelyik leginkább iPhone-szerű felületet tartalmazott, ezért is kedveltem meg, ma már biztos más a helyzet a többieknél is.

Ha ma kellene vásárolnom, nem szaroznék, megvenném a TomTom Európa összest. Jönnek rá a térkép frissítések néhány havonta, a hozzá való mount kittel nagyon menő az élmény.