A láthatatlan természetfotós iPaden

Megjelent Máté Bence a BBC “Az év természetfotósa világpályázat” győztesének első interaktív könyve iPadre.

“A láthatatlan természetfotós” című ekönyv igazi különlegesség: a 170 oldalas mű több mint 200 bámulatos fotó mellett kilenc HD-videót is tartalmaz.

(…)

A “The Invisible Wildlife Photographer” (“A láthatatlan természetfotós”) interaktív kiadványt a GoodBook Hungary Kiadó jelentette meg. A könyv megvásárolható az iBookstore-ból, 9.99 eurós áron. A nemzetközi kiadást hamarosan követi a magyar nyelvű változat is.

Megnéztem a kiadványt, nagyon klassz, elképesztően jó fotókkal. Ha jól látom iBooks Authorben készült, kényelmesen lehet navigálni az egyes fejezetek és képek között. Sok szöveges tartalom is került bele, ezeken még nem rágtam át magam (mondjuk szívesebben olvasnám magyarul, remélem hamarosan boltokba kerül eredeti nyelven is).

Ami miatt még örömteli a dolog, hogy az iBooks modern tartalmát bővíti. Jó képek, kényelmes navigáció, lassított felvételen szállnak a madarak a HD videókon. Szerintem aki az iPadjét szeretné mutogatni háztartási berkekben, mindenképpen ezzel tegye – főleg, ha lesz magyarul is.

Egyetlen negatívuma a dolognak, hogy még nincsenek benne retina bontású képek – ezek állítólag majd egy következő frissítéssel kerülnek bele.