iPad mini

Megírta már az Appleblog, hogy jön az olcsó, mini iPad ősszel? Nem? Akkor megírom én.

Igazából nem lehet tudni, hogy mikor fognak (ha egyáltalán) piacra dobni egy ilyen terméket, annyi viszont bizonyos, hogy az Apple laborjaiban létezik ez a modell. Az is biztosra vehető, hogy az iPhone 3GS képernyőjét rakják bele 7 hüvelykre vágva, tehát 1024×768-as felbontásban. Az alkalmazások tökéletesen kompatibilisek lesznek majd a mostaniakkal, a logikai képpontok száma nem változik. (Aki le akarja tesztelni nagyjából ezt a méretet, készítsen magának egy screenshotot az iPad képernyőjéről álló helyzetben, nyissa meg a Photos alkalmazást és forgassa fekvő módba – az így eredményül kapott képernyő mérete nagyjából megegyezik majd az iPad mini méretével.)

A Bloomberg mai anyaga szerint még idén piacra dobják a mini deszkát, remek versenytársa lesz majd az új Google Nexus 7 olcsó tabletnek. Marco Arment ugyanakkor azt mondja, hogy ha nem kezdenek el szivárogni a supply chainből az alkatrészek nagyon hamar, akkor idén nem lesz ebből a termékből már semmi. (Persze 2013 márciusában simán lehet még.)

Én azt mondom, hogy nem lenne hülyeség. Tudom, hogy az Apple politikája az, hogy a régi modellt tartja a piacon továbbra is, de nekem kifejezetten hasznos lenne egy (értsd: 1) tenyérben hordozható, kis méretű, olcsó modell.