PR posztok?

Szűcs Ádámék tisztáznak:

Az utóbbi hetekben több helyről is azt hallottuk vissza, hogy az Egy nap a városban blog reklámposztok laza gyűjteménye. Eléggé bosszantó az ügy, főleg, mert nem igaz.

Aztán tegnap megjelent egy különben kimondottan ötletes videó az Indexen, amit már vagy hatvanezren láthattak, és amiben a műsorvezető elkezdett poénkodni ezzel a pletykával. Mert vicces az Egy nap a városban blogot a pr-újságírás szinonimájaként emlegetni.

Nem tudom, kinek mi baja van az apró csúsztatásokkal, a kereskedelmi tévékben ugyanezt tolják sokkal nagyobb méretekben, csak azok nem írnak ilyen semmire sem jó magyarázkodó posztokat, hanem konkrétan szarnak bele. (Bár az is igaz, hogy aki kereskedelmi tévét néz, az más disznóságra is képes.)

Nem hiszitek el, mi minden fizetett promó, csak éppen nem tud róla senki a műsor készítőjén és a reklámozóján kívül (bár nem kell hozzá sok ész, hogy látni lehessen). Láttam ilyesmit közelről én is, gyakorlatilag úgy kell elképzelni, hogy bármi, ami termékemlítés, vagy néven nevezett, alsó harmadban kiírt dolog, mind-mind fizetett kontent, vagy valamilyen okos kontent-deal. Ehhez képest a Városban blog egyszerű kispálya. 🙂

Olyan szögből is láttam a dolgot, hogy csinálnak a tévében szerkesztőségi anyagot, viszont ha bármilyen linket, nevet, logót akarsz közben kirakni, akkor jótékonyan nem rakják ki, sőt, amikor beszélnek róla, annyira általánosan fogalmazzák meg, hogy már fáj. Az viszont nem 10 ezer forintok világa, hanem a nagyobb lóvék óceánja.

Szerintem egyébként a blogszövetség oldaláról sokkal korrektebb lenne, ha feltüntetné egy adott blog, ha meghívásra ment a helyre, vagy saját találat, ha pedig fizetett poszt, mindenképpen jól láthatóan kellene elkülöníteni a tartalmat a szerkesztőségi tartalomtól (sajnos ilyenre is akadnak példák, de ebben a hirdetők is ludasok). Persze itt is rengeteg finomság, meg árnyalat van, egy dolog biztos: ha népszerű egy blog, akkor rengetegen akarnak megjelenni rajta. A Városban blog népszerű, érdekesek, közérdekűek a témák, jól csinálják a fiúk, támadják is őket, így van ez rendjén.

[ most egy képet kellene kiraknom magamról, ahol lépcsőn ülök és nevetek ]