Mi a jó screenshot megosztó alkalmazás?

Én sokáig a Skitch-et használtam, de olyan őrületesen randa felülete van, illetve a megosztásokat is annyira túlzóan, ízléstelenül mutatja meg, hogy ma leginkább már csak akkor nyúlok hozzá, ha bottal akarom érinteni a szoftvert. Leginkább annotációra használható szerintem, bejelölni, kiemelni valamit, illetve egy kevéssé ismert fícsör benne, hogy az éppen aktív Safari tabot képes PNG-ben kinyomni magából, ez roppant hasznos dolog.

De nem elég jó. Nekem az esetek többségében az übergyors megoldásra lenne szükségem, amikor rádobok egy képet és visszakapok egy clipboardra elhelyezett, rövidített linket, amit megkattintva minimál (minimál!) felületen megjelenik maga a kép. Ez a leggyakoribb dolog, amit használnék. A Skitch is tudja ezt, de valahogy nehéznek érzem hozzá az alkalmazást, a végeredményt.

Lamentáltam azon, hogy kifejlesztem külső segítséggel a parancssoros toolt ehhez, ami a terminálból feltölti az argumentumban megadott fájlt a szerveremre, aztán visszadobja a linket a clipboardra (még ezt is könnyen vissza lehet adni). De ez sem jó megoldás, mert sokszor van egy picit ennél többre szükség, na, mindegy.

Megnéztem ma reggel több ilyen alkalmazást is, végül úgy döntöttem, hogy annotálni megmaradok a Skitch-nél, de már nem töltöm fel a produktumot, hanem a Cloud Appal. Ezt már korábban is próbáltam, a menübe beépül a kis ikonja, rádobok bármit, feltölti, látszik szépen, hol tart, aztán visszaadja a linket. Nagyon diszkrét. Még saját SFTP-t is beállíthatok rá, vagy domént, egyelőre maradok ezzel.