Plastik retro 2002-2004

Elkészült a fájlrendszerből előállított, kvázi tökéletes Plastik retro archívum, ami egészen pontosan a 2002.01.12. és 2004.09.20. közötti időszakot öleli fel. A markup ugyan az érából való (abban az időben kezdtek bejönni a DIV-ek, ez még spacergif alapú), de a modern böngészők tökéletesen jelenítik meg. Aki még emlékszik, a fejléce gyakran változott, a jobb hasábba pedig lehetett linkeket küldeni. Ezek sajnos nem élték túl, viszont a tartalmi rész gyakorlatilag tökéletes formában megmaradt, minden kép működik, a popup képek is megjelennek, sőt, az egyes médiafájlok is kattinthatók.

Nem gondolom, hogy erős kontent lenne, sőt, elég fura olvasni a 10 évvel ezelőtt írt dolgaimat, ráadásul néhány dolog a fejemben teljesen máshogy maradt meg, mint most, ahogy újraolvasom. Ettől függetlenül érdekes tartalom lehet azoknak, akiket érdekel a történetem, illetve a személyiségfejlődésem korai szakasza. Sok apróságot lehet benne találni egyébként, például Handrás is felbukkan a kommentek között, meg még rengeteg minden.

A blog története egyébként úgy folytatódott, hogy 2004 végén is abbahagytam egy rövid időre, aztán mindenféle rövid, egy képernyős webes installációkat futtattam, 2005-ben is volt blog, majd áttértem egy rövid ideig iWeb publikálásra, végül 2006 februárjában WordPress alapokon lőttem újra a blogot – ez már kereshető formában elérhető most is.

Gondolkodtam azon, hogy az archive.org-ról is össze lehetne guberálni rengeteg klasszikus tartalmat (itt és itt egész jól látható 2005 egy része), ezeket felépíteni modern markuppal, hogy úgy nézzen ki, mint annak idején, szóval el lehetne vele játszani.

Felhívásomra többen elkérték az anyagot, végül cherockee volt az, aki fáradhatatlanul ostromolt a leveleivel és állította elő a működőképes, kattintható verziót. Javaslom, hogy ne álljatok meg a lap alján, mindig kattintgassátok a “Tovább” gombot, vagy kezdjétek a 83. lap aljától és haladjatok időrendben.