Mostly Harmless

David Braben is a Kickstarterre ment, hogy támogatói pénzt gyűjtsön minden idők egyik nagy klasszikusának újjáélesztéséhez. Az új játék:

Braben nem kevés pénzt akar gyűjteni a kifejlesztéséhez, £1,250,000 a cél, ami pontosan 2 millió dollárnak, vagy 440 millió forintnak felel meg. A Kickstarter oldalt sem vitte túlzásba, gyakorlatilag ő maga írta meg mindenféle sallang nélkül.

I want a game that feels more like the original “Elite” to fly, and with more rapid travel (to allow for the multi-player nature of the game) – so you travel quickly using local ‘hyperspace’ travel rather than by fast-forwarding time – but with the rich galaxy of Frontier – and more, so much more.

A játék csak 2014 tavasza körül lesz kész sikeres funding esetén. Braben egyébként azon játékkészítő nagyok közé tartozik, akik sikeresen tudtak átnyergelni a modern kori elektronikus szórakoztatóiparba (“on budget, on time”). A felől nincsenek kétségeim, hogy ő szállítani fogja a játékot és az jó játék lesz.

A Wikipédián elég jól összefoglalták azt, hogy hányszor próbáltak már nekifutni az Elite 4-nek az elmúlt 15 évben, ezt ő maga is elismeri a Kickstarteren, ugyanakkor azzal is tisztában van, hogy ezt a játékot nem tudja a pénzes projektek mellé besuvasztani ún. “forgács”, vagy ahogy ő mondja: “skunk-works”, projektként, ezért kell összeszedni hozzá a büdzsét, hogy felállhasson a team és elkezdődhessen a fejlesztés. (Egyébként elég utánaszámolni, hogy 50-100 ember másfél év alatt rezsivel együtt Angliában mennyibe kerül, nem két filléres buli.)

Az Outsider eredeti IP játékukkal egyelőre megfeneklettek, picit tartok tőle, hogy ez a pénz ahhoz (is) kell, hogy újrarúgja a cégét. A Lost Winds szintén eredeti IP-jük budget kategóriás (erről anno itt írtam), rettenetesen aranyos játék lett, azt 6 hónapos fejlesztési ciklusban 20 fejlesztővel készítették el, a többi játékuk megbízásos munka. (Aki nem próbálta volna még a Lost Windset, az első rész és a második rész is €3,59.-ért vihető iOS-re.)

Az Elite: Dangerous hasonló játék lesz, mint Notch új játéka, a 0x10c. The game is on.