444: első nap

Teljesen szubjektív véleményem: az indulást olyan elánnal követtem, mintha legalábbis Apple termékbejelentés jönne, maximális volt a koncentrációm, különösen reggel.

Előbb az odavezető útról: nem értettem a jetiválasz blogot, a kezdeti misztikus titokzatoskodást felváltotta egy alap WordPress dizájnba oltott felkiáltójelezés, meg gagyi reblog és mém-hullám cunami. Én megtartottam volna a semmit nem kommunikáló, időnként értelmetlen, titokzatos posztokat, úgy építettem volna tovább a kampányt, a blogot teljesen szükségtelennek érzem.

A kezdeti blogolás után a 444 név felfedésével egy viszonylag erős social kampány vette kezdetét több remek megoldással. Minden fórumon jött valami “négyezés”, talán csak Twittert nem láttam (kár).

Rengeteg jó eleme volt a márkázásnak, például az Uj Péter under construction első megnyilvánulása, utána pedig a jeti koncepcióra épített megjelenések, grafikai elemek mind baromi jól működtek nálam. (Bár picit beleuntam a Bajnaizásba.)

Ma reggel elindult a várva várt lap. Remek ötlet volt videóval köszönteni a tartalomfogyasztókat, UP egy pályát tévesztett humorista, viszont az élő közvetítést a maga rettenetesen rossz hangjával nem tudtam követni öt percnél tovább. Élő közvetítéseket előre bejelentett időpontban tartanék, szigorúan az esti sávban, amikor már otthon tartózkodik a tartalomfogyasztó. Addig meg mehetnek a 60-90 másodperces embeddelt videók. Ilyenből viszont több kéne.

A nap folyamán nem túl rendszeresen párszor ráfrissítettem a lapra, ezek alapján valamiféle “zabolátlan Index” benyomásom alakult ki. A tartalom is kezd beindulni, de mélység helyett egyelőre leginkább egy mozgalmas, erősen szerkesztett címlapot látok, amire rápillantva mindig valami erős, határozott dolgot kapok. Ezt mindenképpen ügyes dolognak tartom, szívesen olvasok ilyen típusú szerkesztésben. (Hasonló svéd példám az Aftonbladet, ami egy több éves dizájn.)

Jól érezni azt, hogy a 444-nél dolgozók frissen állnak neki a dolognak, van kedvük csapongani, kalandozni, élvezik az életet, a kreatív szabadságot, a szakmát.

Most mindenesetre megtettem azt, hogy a gyorsbillentyűim között az Indexet lecseréltem 444-re, kíváncsi vagyok, mit fog felmutatni az elkövetkező hetekben.