Kerényi lebuzizta Alföldit

HVG:

[Lendvai Ildikó megjegyezte, hogy] Kerényi Imre miniszterelnöki megbízottként havi 600 ezer forint és gépkocsihasználat fejében azt a feladatot kapta, hogy megalapozza a tudatos nemzeti közjogi gondolkodást, őrizze és fejlessze a kulturális értékeket.

Kerényi ezt mondta a Cukor utcai Belvárosi Polgári Szalon vendégeként 2013. április 23-án:

Vidnyánszky úr meg fogja tenni, amit megkövetel tőle a haza. Elég erő van hozzá, jó korban van, megvan hozzá a műveltsége, a felkészültsége, a kultúrája, és meg fogja csinálni a Nemzeti Színházat, ami ugyanúgy sikeres lesz, mint az Alföldié, csak nem a buzikról fog szólni, hanem a szerelemről, meg a barátságról, meg a hűségről.

Megnéztem a videót, Vidnyánszky elsőre nem tűnik szimpatikus fickónak, de jól láthatóan nem Kerényi pályáján focizik. Az incidens alatt is átterelte másra a szót, később elhatárolódott az ügytől. Nekem valamiért hitelesebb tudott lenni. Kerényit viszont kilőném valami periféria szerepbe, ott ossza az eszét, ha valaki esetleg kíváncsi rá. Kerényiről még érdemes ezt is elolvasni.

Kulka János nyílt levelében ezt írja:

Mint utóbb nyilatkoztad, a rendezvényen magánemberként beszéltél, színházi emberek között voltál, abban a közegben ez a stílus belefér és nem bántásnak szántad, amit mondtál. Ezúton közlöm veled, Imre, hogy tévedsz. Az általad említett közegbe nem csak ez a stílus nem fér bele, de már te magad sem.

Ezúton közlöm továbbá, hogy a Vidnyánszky Attilával folytatott nyilvános beszélgetéseteken elhangzottak következményeképpen a Nemzeti Színházban a következő évadra átvinni tervezett Sirályban nem lépek színpadra.