iOS 7 animációk lassúságáról

Marco Arment:

They’ve fixed most major complaints since the first beta, but there’s a big one still left:

The Springboard animations take far too long.

It’s pretty cool the first time we see all of the icons fly in. But do we really need to sit through that every time we unlock the phone or leave an app? The show-home-screen animation is simply too long, and for such an extremely common task, it adds up.

Az összes telefonomon használom az iOS 7 bétát, roppantul tetszik az egész és néhány hét után teljesen megszokható minden (az összes frankó újítás pedig megmarad természetesen), az iOS 6-ot teljesen antikolt dolognak látom már. Marconak viszont teljesen igaza van, mind a lockscreen fade, mind a beúszó animációk lassúak a mindennapi használat során. (Engem még az is zavar, hogy mappában levő app mindig a mappába ér vissza, nem pedig a top levelre.)

Ugyanakkor a Safari ikonnál beigazolódik a vizuális értelmezés alapvető tézise: használat közben nem az ikonokban gyönyörködik az ember, hanem egyszerű formákra áll rá az agy. Itt fehér keretben kék maszat – ebben az értelemben teljesen jó az új Safari ikon. Használom régóta, azonnal megvan, nem nézem, nem gondolkodok. (Ezzel szemben a Notes/Reminders ikonja nem frankó, nagyon hasonlítanak, mindig rá kell zoomolnom, hogy tudjam, melyiket akarom indítani.)