Legend of Zelda: Minish Cap

Folytatom a handheld Zelda végigjátszás körömet, ezúttal a 3DS-re az “ambassadoroknak” (és csak nekik!) újra kiadott Minish Cap végigjátszással. (Azért csak nekik, mert volt a Nintendónak egy programja, aminek keretében a korai 3DS tulajok a konzol relatív drágasága miatt kiadtak néhány exkluzív játékot, közte ezt is.)

A játékot azt hiszem DS-en GBA kártyával kb. 5 évvel ezelőtt végigvittem, de sok leírást használtam hozzá. Vasárnapra sikerült végigmennem az egészen (a rengeteg Oracle és Awakening óra azért megtette a hatását), mintegy 25 óra alatt, ezúttal leírás nélkül. A gyűjtögetős részéből hiányzik még 5 db heart piece, 4 kingstone fusion és kb. 40 figurine (ezeket ki lehet farmolni viszonylag egyszerűen). Ennyi idő alatt én már nem emlékeztem, hogy mit hogyan kell megcsinálni, csak az egyes pályarészek derengtek, hogy igen, volt ilyen is.

Ezeket a tapasztalataimat arra használom fel, hogy szisztematikusan, és tudományosan, induljak majd neki Novemberben a REAL NEW Zelda 3DS játéknak, a Link between worldsnek. A dolog egyébként rettenetesen egyszerű: amikor történik a sztoriban egy előrelépés, újra végig kell a teljes játékot járni és mindent újra végigpróbálni, végigbeszélgetni – sajnos csak így lehet biztosítani a 100%-ot. Ráadásul vannak benne az idióta minijátékok, véletlenszerű itemek, szóval ellátja az embert egy kis szórakoztatással. Másik metódus a többszöri végigjátszás, elsőre végigbukdácsolja az ember, utána pedig elkezdi újra.

Amire még rájöttem az újrajátszások során: egy Zelda játékot nem elég egyszer újrajátszani. A profibb játékosok mindegyiket végignyomják néhány évente, amíg gyakorlatilag a teljes játékot, összes sztori elemet részletesen nem fújják fejből.

Én azt hiszem megelégszem azzal, hogy lefarmolom a maradék részt. Befejezem az idióta csirkés játékot (össze kell fogdosni elrepült csirkéket a faluban, nagyon nehéz), összeszedem a kimaradt heart piece-eket (ehhez kézzel kell végigjárnom az összes screent, mert van benne vagy 44 darab, leírás alapján sem tudom, melyiket szedtem már fel és melyik hiányzik még), illetve megkeresem az utolsó 4 kingstone fusion részt. Modern kori személyes Zelda történetem sorrendben:

– Ocarina of Time (3DS remake): 48 óra gametime és egy missing heart piece
– Oracle of Ages/Seasons (GBC): több, mint 100 óra és ki van maxolva a 2 GBA ring kivételével
– Links Awakening DX (GBC): 40 óra, minden megvan, kivéve a fotókat és néhány misterious shellt
– Minish Cap (GBA): 25 óra, lásd fenn

Valószínűleg egyébként végigjárom a Minish Capet, megcsinálom, amit még tudok, aztán meglátom, hogy beadja-e a 100% completion ikonokat, utána pedig azt hiszem az Ocarina of Time-ot fogom újra végigcsinálni. Ott azon agyalok, hogy egyből rámenjek a Master Questre, vagy inkább végigcsináljam az egészet előről újra és utána menjek rá a MQ-ra.

Az Awakeninget kellene még végigjátszanom az elejéről kezdve, hogy meglegyen minden sztori elem (ott ugyanis ki lehet hagyni dolgokat!), de az annyira nem érdekel most, az Oracle/Ages játékokat a gyűrű questek miatt már kétszer végignyomtam, viszont nagy kérdés még, hogy mit csináljak a DS játékokkal, a Phantom Hourglasszal és a Spirit Tracksszel. Ezeket még egyszer se vittem végig, 60-80%-ban járhattam a mainline story tekintetében, viszont most nincs ingerenciám újra nekifogni.

Aztán ott van még a nagygépes Zelda játékok ügye. Megjelenési sorrendben:

Link to the past: kizárólag a ’90-es években játszottam vele, talán végig se vittem, nagyon megérett az idő rá, csak sajnos ez még nem jelent handheldre. Ha kijönne 3DS-re, azonnal nekifognék a fentiekhez hasonlóan. Ezt egyelőre talonban tartom. Ha végképp nem jelenik meg, akkor Wii emulációs módban a store-ból beszerezhető. Ezen még gondolkodom.

Ocarina of Time: kizárólag a handheld 3DS remake érdekel, az N64 változat ilyen retró izé, nem kell.

Majora’s Mask: soha nem játszottam végig, egyszer GC-n nekifogtam, kb 1 órát raktam bele, abszolút érdekel, viszont megvárom, míg kiadják ezt is 3DS remake-ben. (Erről rengeteget találgatnak és a Nintendo is hintelgette, hogy igen, lesz ilyen.)

Wind Waker: kb. két hét múlva jelenik meg a Wii U HD remake, csak ez a változat érdekel, az eredetivel SOHA nem játszottam! 100%-olni fogom!!

Twilight Princess: 2007-ben játszottam vele, egyszer, elvittem majdnem a végéig a mainline story-t, de nem fejeztem be, abszolút érdekel, újra fogom kezdeni.

Skyward Sword: mainline-t tavaly valamikor végigvittem, baromi jó volt, de nem 100%-oltam, újra végig kellene vinnem.