Index redesign Cink lencse

Végigolvastam Szily Laci Index redesign kritikáját (kiemelés tőlem):

az új dizájn teljesen elértéktelenítette a blog.hu-n keletkező legjobb posztokból szerkesztett blogketrecet. Lekerült a címlap mélyére, az elfekvőbe, a befuccsolt Index2 projekt által elfoglalt területre.

(…)

Ez a fókusz nélküli közösségi poszthalmaz rossznak ugyan nem rossz, de nem is olyan jó, azt meg egyáltalán nem értem, miért érdemelt ilyen hatalmas felületet az Index-címlap legértékesebb részén.

(…)

A blogketrec lefokozásáról egy rakás elméletet hallottam az új dizájn bevezetése óta, a legtöbb – egyes indexesek által is osztott – teória arról szól, hogy “baszta a Spéder csőrét, letolták”. Az biztos, hogy a tulajdonost évek óta rettentően zavarta, hogy a blogketrec politikai tartalmai között túlsúlyban voltak az élesen kormánykritikus, balos blogok.

(…)

az általam hallott és átélt egyik legjobb anekdota, amikor is a miniszterelnöki hivatal környékéről azzal hívták föl az Index tulajdonosát, hogy mit képzel, hogy saját neve alatt meri fikázni az éppen akkor tárgyalt médiatörvényt az Index címlapján. Nem értette, miről beszélnek. Aztán kiderült, hogy a kretének az egyik legrégibb magyar énblog, a Zolivagyok egyik posztját olvasták, amiben a szerző teljesen visszafogott gondolatkísérletet folytatott arról, milyen lesz az a Magyarország, aminek a sajtóját az a törvény szabályozza. A blogok nevét a ketrecben naracssárga alapon emeltük ki, a bölcs fideszesek pedig azt képzelték, hogy a “zolivagyok” egy üzenet Spéder Zolitól, és azt jelenti dekódolva, hogy “kapjátok be, én írtam”.

HH csipog be: