Philips PicoPix 3610 miniprojektor (x)

Még soha nem volt miniprojektorom, viszont “nagy” méretűvel annál többet dolgoztam, amiket nem lehetett megszólítani még nagy méretű VGA bemenet nélkül. Szép idők!

Ezért is örültem meg neki, hogy a miniprojektor.hu oldal tesztelésre küldött nekem egy 130 ezer forint értékű Philips PicoPix 3610 zsebprojektort kipróbálásra. Magamtól soha nem vásárolnék ilyesmit, viszont most, hogy már kaptam egy ilyet a kezembe, tudom, hogy mennyi fejlődésen ment át a piac az elmúlt években.

Először is, ekkora a kezemben:

Pontosan olyan, mint minden modern digitális eszközöm itthon: van rajta Wi-Fi, megy 2 óra üzemidejű akksiról és nem kell hozzá drót sem. Persze fogad jelet mini USB porton, mini HDMI-n keresztül, esetleg SD kártyán át is, viszont az érdemi rész a DLNA támogatás, amihez tényleg csak egy hazai Wi-Fi hálózat kell. Ez egyben kinyitja a potenciális irodai felhasználást is, elég csak bekapcsolni, aztán küldhetjük is rá a jelet. (DLNA az AirPlay technológia nem-AirPlay képes eszközeinek halmazát jelenti, iOS-re is vannak appok, amivel meg tudunk osztani dolgokat a Wi-Fi hálózaton keresztül.)

A projektor vezérlése immáron nem nyomógombokkal történik, hanem egy érintőfelületen keresztül navigálhatunk a menüben, vagy letölthetünk hozzá ingyenes iOS alkalmazást is, ezzel még kényelmesebb a vezérlés. A következő képen az irodámban vetítek a falra:

A készülék fényereje 100 lumen, ami alkalmassá teszi, hogy irodában használjuk, vagy este megnézzünk rajta egy filmet is a sötétben, de természetesen nem kell csodákat, vagy HD videózást várni tőle (a készülék felbontása 854×480 képpont). LED égőket raktak bele, azt olvasom, hogy elfut 25-30 ezer órát is (ez a szám a még általam ismert modellen 3-5 ezer volt). A felbontástól nem kell megijedni, nem nagyon érezni a dolgot a falon, viszont a Miniprojektor webáruháznál (1165 Budapest, Újszász utca 45/B. G. épület, földszint) meg tudjátok nézni működés közben is.

Szerintem azok az irodák, ahol szükség van egy pici, kompakt kis projektorra egészen biztosan nem fognak csalódni a PicoPix 3610-ben, de el tudom képzelni, hogy valamilyen nyári kinti tevékenység, közös filmnézés, élménybeszámoló idejére is remek kiegészítője lehet a csapatnak.

A Plastik támogatója ezen a héten a miniprojektor.hu webáruház volt. Aki esetleg kedvet kapott volna hasonló szponzorált posztot vásárolni, ide kattintson.