Locko jelszómenedzser (x)

Hazánk nemzetközi porondon is ismert indie Maces fejlesztőműhelye a Binary Nights, akiknek a ForkLift 2 fájl menedzser appot szerintem senkinek nem kell bemutatni. (A Plastik minden idők egyik legnagyobb átkattintási arányát az hozta Twitterről, amikor megírtam, hogy 24 óráig ingyen hozzá lehetett jutni egy licenchez – nekem is innen lett!)

A Binary Nights sokáig egy-appos csapat volt, viszont tavaly januárban megszellőztették már azt, hogy dolgoznak egy második appon. Utána végül október elején jelent meg a Locko“, jelszó menedzser és titkosított dokumentum tároló, végül a héten jött ki az iOS 7 esztétikájú új változat.

A program a titkos dokumentumokról és információról szól: tegyük bele (szó szerint) a szenzitív dolgainkat, amit nem szeretnénk tényleg senki elé tárni, még akkor sem, ha a gépünk idegen kezekbe jut. A webes formok beléptető jelszavai mellett hitelkártya információkat, szoftver licenceket, fájlokat és képeket is tárolhatunk a Lockóban.

Amit egyszer belehúztunk, azt a Locko azonnal eltitkosítja AES-256-tal (kellően biztonságos) és a saját adatbázisában tárolja fájlméret korlátozás nélkül (tehát maga a fájl lesz elkódolva – ebben mindenképpen többet tud a konkurenciánál, ahol csak szöveges információkat tárolhatunk).

Emailben érkezett PDF szoftverlicenceket, banki kivonatokat, titkos prodzsektünk üzleti tervét Excelben is tárolhatjuk benne, létrehozhatunk akár egyedi mezőket is, de rengeteg előre definiált dolgot is találunk. A hagyományos alkalmazási példa a webes jelszavak generálása és kitöltése – ezekben szintén jeleskedik a Locko.

Safari, Chrome és Firefox kiegészítőket is kapunk tölthetünk hozzá, amik beülnek szépen a böngészőbe és onnan gyönyörűen egyetlen gombnyomással indítható a jelszóismétlés. (Nagyon tetszik, hogy a konkurenciával ellentétben nem tolja magát a felhasználó arcába, nekünk kell rákattintani, ha szeretnénk elmenteni a web form belépési azonosítóját.)

A Locko Dropboxon és iCloudon (MAS verzió) keresztül is szinkronban tudja tartani az adatbázisát a számítógépek között, de iOS eszközökön még nem, az iOS app fejlesztése most zajlik. Mountain Lion és felfelé kell hozzá 64 biten, retina támogatás is van benne, magyarul is tud (nyilván!).

Itt találjátok a demó változatot, itt pedig a böngésző kiegészítőket az összes népszerű böngészőhöz, Safari – Chrome – Firefox – Opera.

A Locko másik legkellemesebb tulajdonsága az ára: egy licenc 19.99 dollárba, azaz kb. 4500 forintba kerül, csak fele a piacvezető hasonló megoldásnak, de most bevezető áron mindösszesen €0,89.-ért bárki megveheti. Ezt tényleg nem lehet kihagyni. Mielőtt elkezdetem volna írni a posztot akadt meg a szemem ezen:

Blogunk támogatója ezen a héten a BinaryNights volt – imádom a független fejlesztőket. Aki esetleg kedvet kapott volna hasonló szponzorált posztot vásárolni, ide kattintson.Archives

RSS feed for updates

Feedback

There is a chance that your email or Twitter mention won't get answered, please don't take it personally.

Comments and trackbacks have been turned off for this blog. I used to have them, but in 2011 I turned them off for good.