A nap rossz híre

Feltörték az iCloud aktivációs zárolását, CNN:

The hackers have discovered a method for bypassing a protective feature on Apple devices. (…) By plugging your iPhone or iPad into a computer and altering a file inside, you trick the device into connecting to the hackers’ server instead. Once connected, the server will tell the iPhone or iPad to unlock.

Értsd: minden telefon egy adott Apple ID-hez, a tulajdonosához kapcsolt. Egy telefont nem lehet használatba venni, míg ez a lépés nem történik meg az interneten keresztül. Ha gazdát cserél a készülék, akkor az előző tulajdonosnak ki kell jelentkeznie belőle, ha nem teszi meg, akkor továbbra is ő rendelkezik a készülék felett (letörölheti a távolból, zárolhatja, lekérdezheti a pozícióját). Az ilyen telefonokat, tipikusan a lopottakat, nem lehetett ebből kifolyólag eddig értékesíteni.

Innentől kezdve sajnos a lopott iPhone-jainkat újra ki tudják nyitni a tolvajok és el tudják adni. 🙁 Megnéztem a fickók Twitter kontóját is, folyamatosan RT-zik azokat az embereket, akik egyszerre hat készüléket unlockolnak – vagyis majdnem kizárólag arra használják a hacket, hogy lopott készülékeket hatástalanítsanak.

Man-in-the-middle attack, az Apple szervereit szimulálják, ők autentikálják a folyamatot, tehát az unlockhoz rájuk is szükség van. A weblapjukon, amire most nem fogok linkelni, még iCloud bejelentkezési form is van. HÜLYE VAGY, HA HASZNÁLOD.

Úristen, bazmeg.