Mosogatás

vbali:

Először is eltávolítjuk az ételmaradékot, majd folyóvíz alatt ellögyböljük az edényt. Ezután megpróbáljuk betenni a mosogatógépbe. Az edény társai ilyenkor már a gép tálcáján sorakoznak, hogy összegyűljenek az indításhoz szükséges mennyiségben. Mivel korábban ezek is előmosogatáson estek keresztül, ezért szennyes lé folyik rajtuk mindenfelé. Ezek közé a gusztustalan, csöpögős trutyival megtelt tálak közé kell bevarázsolni egy újabbat darabot úgy, hogy lehetőség szerint ne kenjük össze magunkat nyakig dzsuvával.

Mivel a mosogatógépben több órát is állhatnak az edények, mindig le kell róla szedni az ételmaradékot, a gép csak felteszi az i-re a pontot. Az ételmaradékot lemossuk a tányérokról (én erre kizárólag mindig a súrolószivacsot használom), így az a mosogató lefolyójában a finom lyukún elakad, onnan kézzel összeszedni és a kukába tenni, a tányérokat és evőeszközöket pedig a gépbe, félkész állapotban. Szerintem ez okos és jó kompromisszum.